A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessionil4bvu9941hbmqc2kq30gbo01cc1k54o): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Közlemény - Moziplussz.hu

Kedves olvasók!

Az utóbbi tíz évünk (2001 és 2012 között) arról szólt, hogy a semmiből hogyan építsünk fel egy masszív filmes portált. Rengeteg tervünk volt az oldallal az offline kiadástól kezdve a több tízfős szerkesztői gárdával és az ezzel járó irodával, illetve egy filmes webshopon bezárólag. Tudtuk, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, azonban nagy volt bennünk a tenniakarás, hittünk abban, hogy valami újat és Magyarországon akkor nem létező dolgot csinálunk, így számítottunk a nehézségekre.

A gondok akkor kezdődtek, amikor képtelenek lettünk egy hobbifilmes oldalból profithajhász tartalomszolgáltatóvá válni. Egy ilyen oldal fenntartásához pénz kell: hogy ismertebbek legyünk, hogy folyamatosan fejlődhessünk, hogy állandó szerkesztőink legyenek. A jelenlegi piac erre háromféle lehetőséget kínált volna: belépünk egy hirdetésszervező ügynökséghez, akik a bevételeink 60%-át biztosan lefölözik, és ezért cserébe még jó eredményeket is produkáljunk. A másik, hogy befektetőt találunk, de nem akartuk magunkat eladni. Hiszen semmi sincs ingyen, onnantól kezdve lett volna egy Tulajdonos, rengeteg elvárás, számos jogról le kellett volna mondanunk és azt a pénzt, amit kapunk előbb-utóbb kamatostúl visszapumpálni. A harmadik - számunkra legszimpatikusabb - lehetőség az lett volna, ha időt és energiát nem kímélve saját magunk megyünk a hirdetők után, csakhogy számos, addig nem látott nehézséggel kellett volna szembenéznünk, kezdve a plusz munkaerőtől, az oldal naprakész fenntartásáig és akkor ezzel vissza is tértünk az alapkérdéshez: mindezt MIBŐL?

Ezek után úgy döntöttünk, hogy a mai nappal (2012. július 17.) pontot teszünk a már hónapok óta, láthatóan elhanyagolt állapotra és a Moziplussz mostantól, mint tartalomszolgáltató hivatalosan is megszűnt létezni.

Ez eddig a dolgok szomorú része. A jó hír, hogy sem a névről, sem a domainről, sem a mögötte álló eszméről nem mondunk le. Szeretnénk és vissza is fogunk térni, de nem mint az újságírói szakmában egymással véres túlélőharcot vívó médiapiaci szereplők egyike, hanem, mint egy konkurenciamentes összefogás vagy egy, az olvasó érdekeit szem előtt tartó filmes weboldal, amely a tervek szerint nagy hangsúlyt fektet majd a közösség erejére is. Hogy mikor, az egyelőre még képlékeny, de abban biztosak lehettek, hogy nem megyünk nagyon messzire.

Addig is hálásan köszönjük nektek az elmúlt majd' tizenegy évet, a sok levelet, a bátorító szavakat, a támogatást, a kíméletlen kritikákat - egy egész életet meghatározó élmény volt mindezt veletek együtt megélni!

Az oldal természetesen továbbra is szabadon böngészhető marad amíg van rá igény és kapacitás.

Tovább a Moziplussz.hu-ra