A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessionfn6bd7g08k1ijmq9lvfvaa4tmvmuiuub): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Naptár: Vakondok 2 filmbemutató & premier party - Moziplussz.hu
Naptár / Filmnap, filmhét

Vakondok 2 filmbemutató & premier party

Helyszín: Budapest
Időpont: 2011. november 17.

November 17-én kerül bemutatásra a Vakondok szubkulturális dokumentumfilm második része, Demoscene – Az Algoritmusok Művészete címmel.
Az új rész a Demoscene digitális művészeti szubkultúra mélyére ássa le magát, egy olyan alkotóközösséget bemutatva, ami lassan 30 éve létezik világszinten elismert magyar alkotókkal, mégsem tud róluk szinte senki semmit. A történet akkor kezdődött, amikor a számítástechnika terjedésével a már jól megszokott művészeti platformok mellé újabbak nőttek, melyek részben a régi ágazatokat digitalizálták, részben pedig teljesen új művészeti formákat hoztak létre. Régen a kép-, és hangalapú művészetek a szellemi alkotóképesség mellett általában fizikális, főleg kézi ügyességet is megköveteltek. Mára a számítógépes programozás és a matematika lehetővé tette, hogy pusztán szellemi alkotófolyamat útján, a fizikális képességeket kizárva hozhassunk létre egészen újfajta művészeti alkotásokat. A számítástechnika világunk leggyorsabban fejlődő ága, mely egyre újabb lehetőségeket teremt a művészet terén is. A Vakondok most egy olyan közösséget mutat be, ahol a legmodernebb technika mellett néha kifejezetten a számítástechnika hőskorából származó megoldásokból próbálják meg kihozni a legjobbat.

A Vakondok első része, mely a nagyvárosok fiataljainak szubkultúráiról szól, sikeresen szerepelt több neves nemzetközi filmfesztiválon is. Itthon többek között a CineFest versenyprogramjában szerepelt, de vetítették Romániában, Dél-Afrikában, elnyerte a legjobb nemzetközi kulturális dokumentumfilmek járó díjat a New York International Independent Film Festival-on, jelölték a legjobb politikai dokumentumfilm díjára a kaliforniai Action on Film Festival-on, és második helyezett lett az angol Itzon.tv online filmfesztivál dokumentumfilmes kategóriájában.

Jon Fitzgerald, a Slamdance Film Festival alapítója, a következőt nyilatkozta a Vakondok első részéről: „Nagyszerűen használja fel a zenét és a képi animációkat, felvet néhány érdekes kérdést és érvet, üzenetét pedig univerzális nyelven mondja el.” Az első rész ingyenesen letölthető a www.vakondok.com címről.

A második rész, az elsőhöz hasonlóan, támogatás híján, az alkotók szabadidejében készült, minimális költségvetésből. A témába most is Csépai Gábor (Mc Fantom) próbálja beleásni magát, a film producere, rendezője pedig Matusik Szilárd.

A filmbemutató után a Vakondok 2 Premier Party veszi kezdetét, ahol olyan ütős, de itthon élőben nem sokat láthatott formációk lépnek színpadra, mint például a svéd 8-bit szcéna fenegyereke, Goto80 és a spanyol származású, low-res grafikákat alkalmazó VJ, Raquel Meyers, akik az elmúlt években végigturnézták már a világot Tokiótól New Yorkig. Ők C64, Amiga és PC által generált hangokból/képekből keverik ki audiovizuális live act-jük. De színpadra lép a szintén svéd nordloef is, aki Gameboy játékkonzolok segítségével pörgeti fel közönségét. És itt lesz a SIDrip Alliance is, akik élő hangszerelésben játszanak Commodore 64-es zenéket, miközben az aktuális játék vizuálisan meg is jelenik a háttérben.

De nem csak a Vakondok 2-nek lesz premierje az este, ugyanis itt mutatja be először Suppah Mc (ex Hátshow sor), a Vakondok első részének szereplője, készülő új grime albumának néhány számát. Éjféltől kezdetét veszi a zenei stílus kavalkád. Színpadra lép a Myzrab, akik pszichedelikus népi elektronikájukkal kábítják majd a közönséget, őket követi Savage és Mc Fantom, akiknek eklektikus elektronika szettjére Müller Attila fog szaxofon improvizációkat fújni.

Rajtuk kívül megcsillogtatja még scratch tudását a Vinyl Warriorz duó, de ott lesz még DolbyRoll, Crocus, Reck, Steel és Wilkes is. A partyt, a demoscene-es gyökerekkel is rendelkező, Mercenary zúzos hardcore szettje zárja, aki jelenleg a NARG Entertainment-nek is tagja.

Line Up:
20:00 Filmbemutató
21:30 SIDrip Alliance (C64 zene élő hangszerelésben)
22:15 nordloef [SWE] (Gameboy live act)
23:00 Goto80 & Raquel Meyers [SWE & ESP] (C64, Amiga, PC live act & visual)
24:00-tól
Vakondok Crew Eclectic:
Myzrab (pszichedelikus népi elektronika)
Suppah Mc (grime premier)
Vinyl Warriorz (scratch, dupstep, grime, funkbeat)
Subculture Revolution: Savage & Fantom (dubstep, dnb, drumstep)
SubRevdjZ: Steel + Wilkes (breakbeat, techhouse, oldschool dnb)
Müller Attila (szaxofon)
DolbyRoll (Instant - Broken Beats / dubstep, jungle)
Crocus + Reck (Fúzió Rádió – AMP_AIR)
Mercenary (NARG Entertainment / darkcore, industrial, mainstyle)

Vj:
Oliver Arthur élő vizualizáció,
Demoscene válogatás

Műsorváltozást nem tervezünk, de a jogát fenntartjuk! A rendezvényre a belépés ingyenes.

Időpont: 2011. november 17. csütörtök
Helyszín: Dürer Kert, Ajtósi Dürer sor 19-21., Budapest 1146

Regisztráció: http://vakondok.com/bemutato
További információ: http://vakondok.com/vakondok2bemutato/
Facebook: http://www.facebook.com/Vakondok
Facebook esemény: http://www.facebook.com/event.php?eid=271401499559820

Legújabb események
 • Lumiére Filmklub: Attenberg vetítés

  2011. november 17-én az Európa Pontban, az Európai Parlament 2011-es LUX-díjának várományosa, Athina Rachel Tsangari Attenberg című filmje látható. Vendég: Báron György, filmkritikus.
 • 8. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

  2011. november 8-án nyolcadik alkalommal jelentkezik a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amely idén is rengeteg érdekes filmmel és témával várja az érdeklődőket.
 • Port.hu Családi Filmfesztivál

  Felejthetetlen mozis időutazásban vehetnek részt mindazok, akik november második hétvégéjén ellátogatnak a Cinema City Arénába - a szülők egykori kedvenc meséit, mesefiguráit is megmutathatják gyermekeiknek a szélesvásznon.
 • EuShorts Európai Rövidfilm Fesztivál 2011

  Az EuShorts Európai Rövidfilm Fesztivál 2011-ben is folytatja a mozi egészségügyi reformját: mellékhatások nélküli rövidfilmekkel serkenti a jókedvet és a vérkeringést november 18. és 23. között a budapesti Toldi Moziban.
 • Katolikus film és könyvvásár

  A katolikus kultúra népszerűsítésével foglalkozó Etalon Film Kiadó a Mikulás előtti hétvégén, 2011 december 3. és 4. napján Katolikus film és könyvvásárt rendez az Uránia Filmszínházban.
 • Vakondok 2 filmbemutató & premier party

  November 17-én kerül bemutatásra a Vakondok szubkulturális dokumentumfilm második része, Demoscene – Az Algoritmusok Művészete címmel.