Magazin / Összefoglaló

Wesley Snipes visszatért

2010. április 21. 14:48

Egy kaotikus hét során három New York-i rendőrtiszt élete drámai módon megváltozik, amikor belekeverednek egy brooklyni kábítószerügybe. Az adócsalásért börtönben ült és frissen szabadult Wesley Snipes Brooklyn egyik leghírhedtebb kábítószer-kereskedőjét alakítja a Brooklyn mélyén c. moziban.

Meg tudja mondani mi volt az, ami vonzotta a szerepben?

Wesley Snipes: Antoine és én nagyjából tíz éve szeretnénk együtt dolgozni, csak az időbeosztásunk egyszerűen nem passzolt össze. Ezúttal viszont ráértem, neki meg volt egy projektje, és azt mondta Don Cheadle benne van a filmben, mire én “Ember, milyen rég óta szeretnék már Donnal dolgozni”! Aztán azt mondta Ethan Hawke és Richard Gere is benne van, és egyszerre minden fenntartásom kiszállt az ablakon, az ellen hogy egy drogdílert alakítsak. Visszatértem a telepre.

Miért voltak fenntartásai?

Wesley Snipes: Nem szeretem azt az általános sztereotípiát, hogy a fekete férfiak vagy drogdílerek vagy elítélt bűnözők lehetnek. De azt gondolom érdekes volt látni látni Nino (a New Jack Cityben játszott karaktere - a szerk.) átalakulását és, hogy miképp’ lett városi legenda az emberek között, aztán a srácok tulajdonképpen odajönnek hozzám és azt mondják “Szeva Snipes, én vagyok a valódi Nino!”, mintha azt hinnék ez a tisztelet jele és nekem hátba kellene veregetnem őket.. vagy megvásárolni. Én egyszerűen nem vagyok ilyen, nem akartam újraalkotni azt a szerepet.

Meg tudná mondani mi az, ami ennyire különbözik a karaktertől, és miért nem fér bele tipikus feltételezésekbe?

Wesley Snipes: Tanult belőle. A börtön megváltoztathat téged. Sokat tanulmányozta és volt ideje felismerni a hibát,a hiábavalóságát ennek az útnak. Hogy hogyan járult hozzá a környezete kipuszításához. Ezért kiszáll, mert azt gondolja “Nézd, ha nem változatok az életemen és csinálom máshogy, és nem engedem be Istent az életembe, akkor koppani fogok”. Ez az a fajta megváltó minőség a karakterben, ez az a megváltás bennem, mint színészben, miközben Ninot alakíthattam.

Érez-e magasabb fokú elismerést aziránt, amit a rendőrök tesznek vagy megváltozott a véleménye velük kapcsolatban?

Wesley Snipes: Akad néhány rendőr a családomban. Nincsen velem született gyűlöletem irántuk, átérzem azt a helyzetet, amiben benne vannak. Tudja, néha csak azért csinálják, hogy kifizethessék a számlájukat, vagy mert nincs más választásuk, néha azért lépnek be, hogy fegyvert szerezzenek. Nem változtattam a nézetemen, de közelebb hozta hozzám azokat a pszichológiai gondokat, amikkel szembenéznek, és életüknek ezen a részén milyen gyakran átnéznek, kevésbé figyelnek oda. Azelőtt nem tudtam, hogy több rendőr hal meg öngyilkosság által, mint szolgálat közben. Ez fogott meg igazán, ugyanakkor ez a terméke annak, ha háborús övezetben élünk.

Ami nagyon tetszett a filmben, hogy igazán valódinak hatott. Nem kellett Brownsville-ben élned, hogy tudd mi történik.

Wesley Snipes: Ezért Fuqua, mint rendező a felelős és az írók a határozott hitelességért. És azt hiszem mi is, filmrajongók. Olyan, mint egy visszautalás a ’70-es, ’60-as, sőt még az ’50-es évek szemcsés, realisztikus filmművészetére. Ez az, ami finom.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink