Magazin / Összefoglaló

VoxCar 2006: fénypontok és égések

2006. május 30. 16:58

A tényeken és a kötelező körökön kívül engedtessék meg, hogy mi is kiosszunk néhány képzeletbeli díjat. Íme tehát a VoxCar, ahogy a Moziplussz látta!


A LEGJOBB DÍJÁTADÓ
Többszörös holtverseny alakult ki. Elemében volt Gesztesi Károly és Pindroch Csaba - utóbbi váratlanul egy tányért is eltört a fején a közönség nagy megrökönyödésére. Balszerencséjére épp az Odeonnak adott át díjat, és a forgalmazót képviselő Szilágyi Bálint a színpadon figyelmeztette a színészt, hogy bizony 2002. óta nem vitte vissza a 15 perc hírnév c. filmet… A néhány perces hősöket illetően pedig említsük meg Nádas Györgyöt, aki azzal aratott sikert, hogy hosszasan és hősiesen állta a sarat a színpadon akkor, amikor a technika megmakacsolta magát.

A LEGROSSZABB DÍJÁTADÓ
Gryllus Dorka sivítozva jelentette be, hogy Nagy András a nyertese a Legjobb Operatőr díjának. Azt viszonyt nem vette figyelembe, hogy három kategóriában is jelölt személyről van szó, és így elfelejtette hozzátenni, hogy Nagy a Fehér tenyérért kapta a díjat. Végülis Mispál Attila és Hajdu Szabolcs is zavartan színpadra evickélt az éppen külföldön forgató operatőrjük nevében átvenni a díjat.

A LEGMEGHATÓBB
Kállai Ferenc életműdíja. A Nemzet Színészét a színpadon Eszenyi Enikő köszöntötte, majd percekig tartó állótaps ünnepelte a szemmel láthatóan elérzékenyült Kállait.

AZ EST SZTÁRJAI
A Csak szex és más semmi gárdája. Az egy dolog, hogy öt díjat is elnyertek, és ezzel ők voltak matematikailag is a legjobbak, de több mint feltűnő és örömteli volt, hogy ahányszor elhangzott a film címe valamilyen jelölés kapcsán, mindig hatalmas üdvrivalgás fogadta.

A LEGUNALMASABB
Maga a rendezvény nem lett volna unalmas, ha nem szakította volna meg néhány viccesnek szánt bejátszás. Amint minden évben, úgy idén is az lett volna a poén tárgya, hogy néhány színésszel újraszinkronizáltatnak bizonyos filmekből jeleneteket, és ilyenmód a Star Wars, a Sin City stb. szereplői arról beszélnek perceken keresztül, hogy mennyire meg kéne nyerniük a VOXCar díjat. Balszerencsénkre két ugyanilyen bejátszást is végigülhettünk.

A LEGROSSZABB
Idegesítően rossz és nem odavaló amerikai nyálas zene szólt a Kállai életműve, valamint az elmúlt évben elhunytak emléke előtt tisztelgő bejátszások alatt is, szinte elnyomva a színészek hangját a vásznon.

JAVASLATOK A JÖVŐ ÉVI VOXCAR SZERVEZŐINEK
Ne érezzék kötelezőnek, hogy a lap főszerkesztője legyen a konferanszié / házigazda - egy humorista vagy egy színész pörgőbbé (de legalábbis jobb hangulatúvá) tudná tenni az eseményt, amely így sokkal inkább lenne szórakoztató show, mintsem a forgalmazók felé való udvarlás.


Szöveg: Osváth Gábor [nyil] Fotók: Tiszeker Dániel

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink