A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessionq4cho8k9p727uideuqd1rhlguos5r89i): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/application/controllers/Cikkek.php
Line: 7
Function: __construct

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/application/controllers/Cikkek.php
Line: 7
Function: __construct

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Magazin: Váratlan utazás - a sorozat végre DVD-n! - Moziplussz.hu
Miért nem frissülünk? Az Moziplussz 2012. júliusában ideiglenesen leállt, az okokról részletesebben itt olvashatsz.
Magazin / Összefoglaló

Váratlan utazás - a sorozat végre DVD-n!

JT Press írása
2011. december 1. 12:33

Hosszú várakozás után a magyar tévénézők végre otthon is élvezhetik a (kanadai) 7 évad alatt 91 epizódot megélt Váratlan utazás (Road to Avonlea) első évadát, amely az eredeti szinkronnal, szélesvásznú, felújított verzióban szerezhető be decembertől az Avonlea Média jóvoltából.

A sorozat alaptörténete, amely anno - és még ma is - egy korosztály szívét dobogtatta meg, így hangzik: édesapja üzleti problémái miatt Sara Stanley (Sarah Polley) elhunyt édesanyja rokonaihoz, a King családhoz kerül a bájos Avonlea városába, a kanadai Prince Edward-szigetre. A család tagjai eleinte idegenkedve fogadják az új jövevényt. A vénlány Hetty King (Jackie Burroughs) csupán kötelességet lát benne, amit teljesítenie kell néhai húga felé, és unokatestvérei, a beképzelt Felicity (Gema Zamprogna) és a kópé Felix (Zachary Bennett) sem fogadják jó szívvel a kislányt, ám Sara idővel új barátokra lel, és őszinte cserfességével mindenki szívébe belopja magát.

A sorozat a felújításnak köszönhetően a magyar rajongók számára eddig még nem látott kiváló minőségben, de az eredeti magyar szinkronnal jelenik meg igényes csomagolásban.

Specifikáció:

1. évad
Lemezek száma: 4
Játékidő: 600 perc
Hang: magyar (sztereó, eredeti szinkron), angol (sztereó)
Felirat: magyar, angol
Képarány: 16:9
Extrák: 4 kisfilm, szereplők életrajza
Megjelenés: 2011. december 7.
Forgalmazó: Avonlea Média Kft.

Szinkronhangok:

Vadász Bea - Sara Stanley
Schubert Éva - Hetty néni
Simonyi Piroska - Felicity King
Gerő Gábor - Felix King
Nemes Takách Kata - Cecily King
Menszátor Magdolna - Janet King
Szersén Gyula - Alec King
Tóth Enikő - Olivia King
Minárovits Péter - Gus Pike
Hegedűs D. Géza - Jasper Dale
Pápay Erzsébet - Rachel Lynde

Érdekességek:

A helyszín

A sorozat eredeti helyszíne a Prince Edward-sziget, azaz Eduárd Herceg Szigete. Mivel azonban a készítők a költségek csökkentésére törekedtek, az eredeti helyszíneken csak kevés jelenetet vettek fel. A forgatás nagy része a kanadai Ontarióban, egy Uxbridge nevű város közelében zajlott,  de készültek jelenetek az Uxbridge-től nem messze található Pickering város falumúzeumában is. Avonlea temploma és a Kingtanya létező ingatlanok Uxbridge-ben: utóbbi a hozzá tartozó majorsággal együtt egy Nesbitt nevű család magántulajdona. A legtöbb épület azonban csak a forgatáshoz készített díszlet, építésük 1989-ben kezdődött meg, és a sorozat befejezése után, 1996. február 14-15-én lebontották őket. Eredeti helyszíneken mindössze egy-két snittet vettek fel, ezek főként a tájról készült képek voltak, ahol a színészek nem, vagy csak alig látszottak, így dublőrökkel helyettesítették őket. Ez így kevesebbe került, mint ha az egész stábot kellett volna a szigetre szállítani (sok színész több filmben is játszott, ezért drága lett volna az ide-oda fuvarozásuk). A Fehér Homok Szálló valódi szálloda, az igazi neve Dalvay-by-the-Sea. Hasonlóképpen létező helyszín Gus Pike világítótornya is, amely Sea Cow Headben található.

Avonlea

Jóllehet Avonlea kitalált városka, Lucy Maud Montgomery valós élményei alapján született. Az írónő gyermekkorát a Prince Edward-szigeten, Cavendish-ben töltötte. Regényeinek tájait, szereplőit Cavendish-ről és az ottani emberekről mintázta. Lucy éveken keresztül a városban található Green Gables házban (Zöld Orom) élt a rokonainál. A ház ma múzeum, és minden évben rajongók népes hada keresi fel. A múltban egy tűz során megrongálódott az épület, de a károkat szerencsére sikerült helyreállítani.

A rajongók

A Váratlan utazás és az Anna (a kettő szoros kapcsolatban áll egymással) című sorozatok óriási rajongótáborral bírtak, bírnak szerte a világban. A Váratlan utazást 140 országban vetítették hatalmas sikerrel. Montgomery és Anne a japánok nagy kedvence, a neten japán nyelvű rajongói weblapok is találhatók. A turizmus a Prince Edward-sziget fő bevételi forrása, és szinte teljes mértékben Montgomery-re és Anne-re épül. A világ összes tájáról érkező turisták elsősorban Anne és Avonlea miatt látogatják a szigetet, amelynek köszönhetően Eduárd Herceg Szigetén nyáron Anne-fesztiválokat is tartanak.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink