Magazin

Vadkörték - gyerekfilmekre szükség van

2003. február 4. 18:47

A 34. Filmszemlén bemutatott mozit mind a szakma, mind, pedig a közönség jól fogadta.  A Vadkörték rendezőjével (Felvidéki Judit) és a gyerekszereplőkkel (Czető Roland, Galgóczy Gáspár) beszélgettünk.

Mostanában újra divat lett gyerekfilmeket készíteni, téged mi vezérelt a forgatás előtt?
[ki]Felvidéki Judit:[/ki] Természetesen az, hogy egy kedves, humoros és kalandos filmet készítsünk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Czető Bernáth László kalandos és ízig-vérig mai történetet írt, elolvasás után nem volt kérdéses, hogy ebből film lesz. Azon gondolkodtunk sokáig, hogy milyen szereplőket toborozzunk össze, és hány perces legyen az alkotás.

Hogyan választottad ki a szereplőket?
[ki]Felvidéki Judit:[/ki] Nem volt könnyű az biztos, sokat gondolkodtunk, de főleg a gyerekek kiválasztása volt nehéz. A cél az volt, hogy karakteres és jellegzetes gyerekeket találjunk, a felnőttek között is az egyediség volt a cél. Alföldi Róbert adva volt, mintha rá mintázták volna a kissé félénk, de kedves tanár figuráját. A Mucsi és Scherer párost a Jancsó-filmekből kedvelte meg a közönség, gondoltuk itt is tudják majd kamatoztatni humoros megjelenésüket.

Roland, te már több éve szerepelsz és szinkronizálsz, milyen volt a forgatás?
[ki]Czető Roland:[/ki] Jó. Bővebben kérded?:) Nagyon jó. Kellemes társaság jött össze, jókat ökörködtünk, és sokat tanultunk a felnőttektől.

Mit szeretsz jobban szinkronizálni vagy filmben szerepelni?
[ki]Czető Roland:[/ki] Ez jó kérdés! (nevet) Végülis mindkettőben szerepet kapok, a szinkronnál igaz csak a hangom, de ott is én vagyok. Azt gondolom, hogy egy filmes szerepben vannak kihívások, mindent bele kell adni. A szinkronnál csak a hangodat. Nekem mindkettő tetszik. Remélem a nézőknek is. Egyébként így utólag bevallom, nem nagyon akartam elmenni a meghallgatásra, örülök, hogy mégis elmentem.

Már mondtátok, hogy jó hangulat volt a forgatáson. Volt valami kínos szituáció?
[ki]Czető Roland:[/ki] Erről meséljen Gáspár.
[ki]Galgóczy Gáspár:[/ki] Azt a jelenetet forgattuk, mikor a két bandita elkap, a rendező utasított minket, hogy rémüljünk meg, de mi csak nevettünk és hülyéskedtünk. Később egy váratlan pillanatban a gyártásvezető megijesztett, jó berezeltünk nem mondom. Más szitura nem emlékszem.

Gáspár, ha jól tudom Szlovákiából jöttél, hogy “csöppentél” bele a filmbe?
[ki]Galgóczy Gáspár:[/ki] Igen, ott kaptam kisebb szerepeket színházban, majd több meghallgatáson vettem részt és végül ide kerültem. Korábban - fiatalabb koromban (-nevet) - több reklámban is szerepet kaptam.

A “Vadkörték” c. filmet hamarosan bemutatják, reméljük, hogy sokan meg fogják nézni.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink