Magazin / Összefoglaló

További 5 mozisiker a láthatáron

2010. január 17. 11:52

The A-Team (A szupercsapat)

A szupercsapat zsoldosai végre nem túl giccsesek és mintha egy picit jobbak lennének, mint az eredetiek.

A filmben Quinton Rampage Jackson játssza Rosszfiú B. A. Baracust (ezt a hírhedt Mr. T. alakította anno), Liam Neeson kelti életre a csoportvezető John Hannibál Smith-t, Sharlto Copley (ő ugyebár a District 9 főszereplője volt, ezek szerint visszatértek az űrlények és ígéretükhöz híven emberré változtatták…) az őrült Murdock, alias Murdock kapitány szerepében tetszeleg majd, valamint Bradley Cooper lesz Templeton Szépfiú Peck.

A figurák a rajongóknak az éveken át játszott, azonos című sorozat délutáni matiné előadásaiból ismertek (Amerikában 1983 és 87 között futott). A 2010-es Szupercsapat rendezői székében Joe Carnahan (Füstölgő ászok, A zsaru becsülete) foglalt helyet, akitől - bár egyelőre még kérdéses, mit hoz ki valójában a filmből - jó lenne végre valami nagyot látni, nem beszélve arról, hogy szinte egy teljes generáció nőtt fel a sorozaton, tehát pláne elvárásokat támaszt a lelkes néző a filmmel kapcsolatban.

Az új A-csapat (ha valakinek így jobban tetszik) premierje 2010 június 11-én várható az USA-ban, és ha minden igaz, nálunk augusztusban lesz a bemutatója.


Eredet (Inception)

A sci-fi akció-thrillerbe Christopher Nolan (Batman: Kezdődik!) anyait-apait bele szándékozik adni. Lássuk csak, kiket nyert meg új filmjének: Leonardo DiCaprio (őt nem kell részletezni), Marion Cotillard (Kilenc, Közellenségek, Piaf), Ellen Page (Juno) és Ken Watanabe (Az utolsó szamuráj).

Az Eredet története szerint be lehet lépni az emberek gondolataiba, álmaiba egy erre kifejlesztett technológiával, mindössze egy injekció kell hozzá. DiCaprio és csapata munkája pont ebből adódik: belelátni más emberek fejébe információkért.

Az amerikai bemutató 2010 július 16-ára van kitűzve, hozzánk pedig egy nappal korában, július 15-én érkezik Nolan Eredete!


Harry Potter és a Halál ereklyéi: 1. rész

Lassan az lehetne a mottó: “senki sem hagyja abba”. J. K. Rowling csak írt és írt, David Yates (Harry Potter és a félvér herceg, Harry Potter és a Főnix Rendje) rendez és rendez, Daniel Radcliff és társai pedig folyamatosan játszanak (gyakorlatilag ebben nőnek fel, micsoda gyerekkor! “És mégis mit csináltál?” “Harry Potter voltam az elmúlt 10 évben…”).

Harry Potter és a Halál ereklyéi a hetedik könyv a népszerű sorozatban. A mozikban két részben láthatjuk, az első rész bemutatója 2010 november 19-én várható az USA-ban, hozzánk valószínűleg - ahogyan az lenni szokott - vele egy időben érkezik. A második pedig várhatóan majd egy évvel később, 2011-ben. Elvileg a történet befejező  részéről (pontosabban annak első etapjáról) van szó, hacsak nem folytatják mégis tovább és tovább…


Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja

A mintegy 310 millió dolláros költségvetésű Narnia krónikái harmadik részében (1. Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, 2. Caspian herceg) a három gyerek (Lucy, Edmund és rakoncátlan unokatestvérük, Eustace) egy festményben találja magát, ahonnan kalandos utazásra indulnak egy varázslatos, királyi hajón, méghozzá a világ végére.

Újra együtt küzdhetnek Caspian herceggel és az ismerős egérrel, Reepicheep-pel. Az út igazi próbatétel a számukra mind lelkileg, mind a barátságuk tekintetében; találkoznak sárkányokkal, rabszolga-kereskedőkkel, egy mágussal és így tovább. Csakis a feltérképezhetetlen, ismeretlen kalandrengeteg vezethet Narnia megmentésére.

A Hajnalvándor rendezője ezúttal Michael Apted (James Bond: A világ nem elég), a főszereplők pedig jórészt ismerősek lesznek a Caspian hercegből, mint például Ben Barnes (Caspian herceg) vagy Skandar Keynes (Edmund).

A premier 2010 december 10-én várható Amerikában, a magyar bemutatóra valószínűleg ugyanaz áll, mint a Harry Potter esetében, azaz egyidőben az USA-beli moziba kerüléssel.


Knight & Day

A rendező James Mangold (A nyughatatlan, Kate és Leopold) akció-vígjátékának a szomszéd Ausztria is forgatási helyszínként szolgált.

A sztori szerint egy magányos nő látszólag ártalmatlannak induló randija nem a szokványos vonalon fut tovább, meglehetősen felfordul körülötte a világ. Nem is csoda, hiszen a partnere, a remélt férfi egy szuperügynök.

A szökevény párost játszó kettős (Cameron Diaz és Tom Cruise) küzd az igazságért és bizalomért, miközben végigrobognak a világon, hogy az elszánt, őket üldöző szövetségi ügynököt elkerüljék.

A filmet várhatóan 2010 július 2-ától láthatják az amerikai őslakosok, s talán nyáron nálunk is befut majd.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink