Magazin / Összefoglaló

Sin City 2., Machete 2-3. - Rodriguez besokall!

Szilvási Krisztián írása
2011. július 22. 12:50

Ezt a napot is megértük! Talán… Nos, a helyzet az, most tényleg úgy tűnik, hogy a hosszú évek óta halogatott, következő Sin City-projekt végre sínre kerülhet. Robert Rodriguez és Frank Miller 2005-ben rukkoltak elő a stilisztikai szempontból akár filmművészeti mérföldkőnek is tekinthető képregény-adaptációval, amelynek a régóta (el)várt folytatása a hírek szerint immár készen áll arra, hogy végre tényleg filmre vigyék. A Sin City amúgy bevételi szempontból nem volt akkora fergeteges siker Amerikában: 40 millió dolláros gyártási költségeinek csak a dupláját termelte vissza, azonban világviszonylatban összesen 160 millió dollárt kaszált.

A Moziplussz utoljára 2009. októberében foglalkozott az esetleges folytatás ígéretével (2011-ben érkezik a Sin City 2.), amely azóta annulálódott, ám Rodriguez a július 20-án San Diego-ban kezdődött Comic-Con fesztiválon jelentette be, hogy Miller majdnem készen van a Sin City 2. forgatókönyvével, és “a forgatás legkorábban ez év végén kezdődhet el”. Tényleg jó hír, hogy Rodriguez úgy véli “ha megtörténik (a film), akkor ebben az évben fog megtörténni”.

Habár a film címe A Dame to Kill For (Ölni tudnál érte) lesz, és Miller eredeti történetén alapul majd, a tervek szerint két új történet is bemutatásra kerül benne, amelyek szintén a Sin City-univerzumban játszódnak. Az egyiknek minden valószínűség szerint The Long Bad Night lesz a címe, a másikat - azaz a harmadik epizódot - egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.

A Dame to Kill For amúgy kronológiailag az előzménye a Sin City történetének, és Dwight karakterére fókuszál, amelyet Clive Owen játszott az első filmben. S bár hivatalosan még nem tudni, a folytatásban mely színészek térnek vissza, a Dame to Kill For története szerint Marv (Mickey Rourke) és Nancy (Jessica Alba) ismét szerepet kell, hogy kapjanak.

Szerencsére erről maga Rodriguez is így vélekedett, amikor úgy nyilatkozott a Reuters-nek, hogy a történet “minden korábbi karaktert tartalmaz, és Mickey és Clive is benne vannak a dologban, szóval nagyszerű lesz, ha mindenkit visszahozunk majd.”

További jó hír a Rodriguez rajongóknak, hogy a “mester” ugyanitt bejelentette: két további Machete folytatást fog nyélbe ütni! A Grindhouse-páros (Halálbiztos, Terrorbolygó) inspirálta film tavaly szeptemberben (nálunk november végén) került bemutatásra Danny Trejo főszereplésével. Rodriguez elmondta, hogy mindkét folytatás zöld utat kapott, az elsőnek Machete Kills, a másodiknak Machete Kills Again lesz a címe. Saját szavaival úgy jellemezte a dupla-projektet, hogy “űroperák” lesznek.

Végezetül Rodriguez odaszúrta egy harmadik filmtervét is, nevezetesen hogy filmre viszi a Heavy Metal című, ‘70-es és ‘80-as évek kultikus képregényét. A széria jogait egy időben David Fincher (Social Network - A közösségi háló) birtokolta, és egészen a múlt év végig úgy volt, James Cameron-nal (Avatar) közösen fogják mozivászonra ültetni. Az nem egészen világos, Fincher végül miért ejtette a projektet, ami viszont tény, immár Rodriguez cége, a Quick Draw Films birtokolja a jogokat.

Rodriguez elmondta, hogy az adaptáció meglehetősen sok lehetőséget kínál az interaktív online cuccoktól kezdve a játékokig, de nagyon úgy tűnik, igazából egy epizodikus-típusú moziban gondolkodik, mint amilyen például a Négy szoba, vagy éppen a Sin City volt. Állítólag rengeteg más rendezőt is érdekelne a tervezet, viszont most Rodriguez van nyeregben, s ő keményen elhatározta, hogy meg is valósítja, mielőtt valaki más ténylegesen elhappolná előle. Nos, rajongott Robert Rodriguez, csapj az optikák közé!

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink