Magazin / Összefoglaló

Nagy 2006-os nyári előretekintő

2006. április 29. 13:50

[cim]Pulse[/cim]

Premier: 2006. július 14.
Rendező: Jim Sonzero
Forgatókönyv: Ray Wright
Színészek: Kristen Bell, Ian Somerhalder, Jonathan Tucker, Christina Milian, Ron Rifkin, Rick Gonzalez
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Honlap: YouAreNowInfected.com


Kiyoshi Kurosawa (Charisma, Fényes jövő) rendező 2001-es eredetijében néhány tokiói fiatal, egy netes webcamera, egy öngyilkossági hullám és a síron túlról érkezők a főszereplők… Ebben az újabb japán horror remake-ben divatos tévésztárok sikítoznak a romániai helyszíneken, és bár az eredeti film kimondottan lassú (unalmas?) volt, az amerikaiak egész bizonyosan garantálják a nyári borzongást. (részletek)


[cim]Shop-Stop 2[/cim]
(Clerks II)

Premier: 2006. augusztus 18.
Rendező: Kevin Smith
Forgatókönyv: Kevin Smith
Szereplők: Brian O’Halleron, Jeff Anderson, Rosario Dawson, Jason Mewes, Kevin Smith, Trevor Fehrman, Jason Lee, Ethan Suplee, Wanda Sykes
Műfaj: vígjáték, dráma
Honlap: Clerks2.com


1994-ben robbant be a filmes köztudatba Kevin Smith, aki a mindössze 27 ezer dolcsiból forgatott filmjével tátva hagyta Cannes, Sundance és Deauville értő közönségének száját. Az azóta kultikussá vált Shop-Stopnak most elkészült a második része, benne annak rendje és módja szerint visszatér Dante, Randal, Jay és Néma Bob. Hőseink keveset változtak, ám ez így harmincon túl nem feltétlenül erény. Erről szól majd a film, de természetesen a már jól ismert stílusban.

[cim]DOA: Dead or Alive[/cim]

Premier: 2006. augusztus 25.
Rendező: Corey Yuen
Forgatókönyv: J.F. Lawton, Seth Gross, Adam Gross, Granz Henman
Szereplők: Devon Aoki, Sarah Carter, Natassia Malthe, Matthew Marsden, Jamie Pressly, Eric Roberts, Holly Valance
Műfaj: akció, kaland


Tíz évvel ezelőtt indult hódító útjára Dead or Alive videójáték, és íme a moziverzió! A csajok jók, a bunyók mennyisége és minősége garantált, talán humor is lesz, szóval a DOA mozitól körülbelül azt várjuk, mint a Resident Evil filmektől szoktunk. Leszámítva a zombikat. Ja, és a   rendező a hong kongi akciófilmeken edződött, majd A szállítót is jegyző Corey Yuen, szóval e sorok írója máris hátradőlt. (A DOA riválisából, a Tekkenből 2007-re várható a filmváltozat.)


[cim]Stormbreaker[/cim]

Premier: 2006. szeptember 1.
Rendező: Geoffrey Sax
Forgatókönyv: Anthony Horowitz
Szereplők:  Alex Pettyfer, Robbie Coltrane, Stephen Fry, Damian Lewis, Ewan McGregor, Bill Nighy, Sophie Okonedo, Missi Pyle, Andy Serkis, Alicia Silverstone, Mickey Rourke
Honlap: Stormbreakerthemovie.com


A tűzön-vízen-levegőben nyomuló brit titkos ügynökök ideje lejárt (bár Daniel Craig azért még bepróbálkozik) - a jövő a tiniké. Cody Banks ügynök (alias Frankie Muniz) már tett egy (két) közepes kisérletet, de a rusnya amerikai srác helyett most egy jóképű szőke angol fiatalember fog akciózni.

Az Anthony Horowitz által írt Alex Rider-könyvekből ezidáig hat darab jelent meg, most ezek közül az elsőt, a Stormbreakert gyúrták filmre. A szereposztás önmagáért beszél, a trailer látványos akciókat ígér, szóval remek ajándék lehet a film az őszi iskolakezdést elszenvedő nebulók számára.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink