Magazin / Összefoglaló

Mickey Rourke beszélt a Sin City 2-ről

Szilvási Krisztián írása
2011. október 31. 14:01

Egy hete írtunk arról, hogy a Sin City második részének előkészületei a finisükhöz közelednek, és a forgatás a jövő év elején elkezdődhet (A Sin City 2 (már majdnem) startra kész), az egyik legfontosabb kérdés pedig a projekttel kapcsolatban az, hogy az első részben Mickey Rourke alakította Marv figurája vajon mi módon tér majd vissza a folytatásban, ha maga a színész nem kíván újra a karakter bőrébe bújni.

A ComingSoon.net Mickey Rourke legújabb filmje, a Halhatatlanok kapcsán beszélt a színésszel, és nyíltan megkérdezte tőle, hogy tényleg nem szándékozik-e visszatérni a Sin City 2.-ben?

“Az attól függ - mosolygott Rourke -, mennyire piszkosul akarnak engem. Érted?” Az 59 éves színész korábban egyszer már elmondta, miért vonakodik annyira ezektől a döbbenetesen komoly sminket igénylő karakterektől, most még egyszer felvázolta: “Tényleg szerettem Marv figuráját, de klausztrofóbiás vagyok az órákig tartó sminkeléstől. Naponta 13-14 órát kellett eltöltenem ebben a latexből és ragasztóból álló maszkban, amelytől a végén már totálisan vörösek voltak a szemeim…”

Rourke, aki megbotránkoztatóan híres a nyílt és sokszor meglehetősen szalonképtelen megnyilatkozásokról, elmesélt egy másik történetet még az első Sin City forgatásáról, amely ugyancsak arra figyelmeztette őt, hogy óvakodjon az ilyen agyonsminkelt karakterektől: “Emlékszem, az egyik este felszedtem néhány pipit az egyik texasi bárban, és meghívtam őket másnapra a forgatás helyszínére, hogy együtt kajáljunk az ebédszünetben - vigyorgott Rourke. - Csakhogy nem tudtam leszedni magamról ezt a szart (a maszkot). B*ssza meg, ne is lássam többé azt az izét!”

Mindemellett Rourke beszélt a hasonló karakterek megközelítéséről is, amelyeket ő szeretne 3 dimenzióban láttatni, csakhogy ezzel mindig akadályokba és elutasításokba ütközik. Különösen igaz ez a Vasember 2.-ben eljátszott figurájára, hiszen ez a film is egy Marvel-képregény alapján készült.

“Próbáltam megragadni azokat a pillanatokat, ahol a főgonosz nem csupán egyszerű közhelyként, puszta rosszfiúként és ostoba harcosként jelenik meg. Csakhogy ők győztek. Mindannyian a Marvel-nek dolgoztunk, ők pedig szépen megszorongatták Jon Favreau (a rendező) golyóit, hogy csak egydimenziós gonoszt akarnak látni. Az alakítás és minden más dolog, amivel próbálkoztam, végül a ki*aszott kukában kötött ki. Emiatt van, hogy már nem érdekelnek a hasonló szerepek. Ezért nem akarok többé hiábavaló erőfeszítéseket feccölni egy intelligens és kidolgozott rosszfiúba.”

A Sin City-rajongók így hát csak abban reménykedhetnek, hogy a Marvel részéről tényleg piszkosul ragaszkodnak majd Mickey Rourke-hoz, hátha mégis meggondolja magát, és vele együtt némi szabadságot is kap Marv karakterének felépítésekor. Addig azonban a Halhatatlanok-ban láthatjuk őt, amelyet november 10-től játsszanak a magyar mozikban.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink