Magazin / Összefoglaló

Megjött a Green Lantern előzetese!

Szilvási Krisztián írása
2010. november 18. 13:05

A Warner Bros. kibocsátotta a már nagyon várt, Martin Campbell rendezte Green Lantern (Zöld Lámpás) moziadaptációjának hivatalos trailer-ét. A 2011 nyarán, június 17-én az amerikai mozikba kerülő akció-sci-fi - amely egyaránt 2D-ben és 3D-ben is megtekinthető lesz - szerepeiben Ryan Reynolds-ot, Blake Lively-t, Peter Sarsgaard-ot, Tim Robbins-t, Mark Strong-ot és Angela Bassett-tet láthatjuk majd.

A Green Lantern története szerint a világegyetemben - amely legalább annyira hatalmas, mint amennyire titokzatos - évszázadok óta létezik egy hatalmas erő. Ebben a világegyetemben a béke és igazságosság védelmezőit Zöld Lámpás-oknak hívják. A harcosok testvérisége felesküdött arra, hogy fenntartja az egyensúlyt a galaxisokban, minden egyes Zöld Lámpás gyűrűt hord, amely szupererővel látja el a tulajdonosát. Ám egy Parallaxhe-nek hívott erő azzal fenyegeti az univerzumot, hogy átrendezi annak hatalmi egyensúlyát, amelynek sorsa - és benne a Föld sorsa - egy új kiválasztott (az első emberi kiválasztott), Hal Jordan kezében nyugszik.

Hal (Ryan Reynolds) tehetséges vadászgép tesztpilóta, de a Zöld Lámpások eddig sosem tanúsítottak sok tiszteletet az emberi faj iránt, akik előtt még nem fedték fel a gyűrű végtelen erejét. Ám Hal egyértelműen a kirakó hiányzó darabkája, s elszántságával és akaraterejével a legfontosabb tulajdonságot birtokolja, amely a Zöld Lámpásokat eddig sosem jellemezte: az emberiességet. A testvériség pilótájának, valamint gyerekkori szerelmének, Carol Ferris-nek (Blake Lively) az ösztönzése mellett Hal gyorsan új erejének mesterévé válik, rátalál a bátorságra, amellyel leküzdheti félelmeit ahhoz, hogy ne csak a Parallaxhe legyőzése sikerülhessen neki, hanem egyenesen a legnagyobb Zöld Lámpás válhasson belőle.

A Zöld Lámpás a DC Comics képregény szuperhőse, amely 1940 júliusában jelent meg először Bill Finger és Martin Nodell kreatúrájaként. A képregény Martin Campbell (A sötétség határán) rendezésével kel életre a filmvásznon, amelynek előzetese alább megtekinthető.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink