Magazin / Összefoglaló

Matthew Fox felhagy a tévés szerepléssel

2009. június 15. 20:44

A Lostban Dr. Shephard-öt játszó Matthew Fox hétfőn délelőtt több ország újságírói előtt tartott sajtótájékozatót a budapesti Le Meridien hotelben.

A bevezetőben nagy hangsúlyt kapott az a tény, hogy eddig a Lost sztárjai közül senki sem jutott még Bécsig sem, nemhogy Budapestig és talán ennek is köszönhető, hogy a magyar sajtón kívül a világ minden tájáról gyűltek ide az újságírók, hogy a Lostról, a sorozat jövőjéről és az ő jövőbeni terveiről kérdezzék. Először Eddie Nelson, az AXN és Animax csatornákat összefogó SPT Central Europe ügyvezető igazgatója jelent meg, aki elmondta: az AXN egyre sikeresebb, különösen a közép-kelet-európai régióban, ahol már 14 millió előfizetővel büszkélkedhetnek, és a terjeszkedés egyre csak folytatódik: a helyi igényekhez igazított műsoroktól és a helyben készült, saját gyártású produkcióktól még nagyobb részesedést várnak a régió médiapiacán (mint mondta, most éppen Csehszlovákiát célozták meg, ezzel talán már elkéstek egy kicsit). Kérdése senkinek nem volt.

A száraz adatok után bejelentették magát Fox-ot, aki be is vonult a terembe a maga tekintélyt parancsoló, közel 190 centiméterével és elmondta: tetszik itt neki, különösen a táj fogta meg, amit a levegőből látott idefelé jövet (ez azért lehet, mert egy farmon nőtt fel, arra emlékezteti), és hogy sajnálja, hogy Budapestből nem láthat még többet a sűrű programja miatt. Azért a szigorú napirend (és a tegnap esti koktélparti) ellenére kipihent, várja a kérdéseket, amik ezúttal jöttek is, nem kellett bátorítani senkit. Fox arra a kérdésre, nincs-e megfelelési kényszere Jack karaktere miatt (mivel ő egy jó ember, legalábbis a kérdező hölgy véleménye szerint), elmondta: egyáltalán nincs, mivel Jack karaktere sokrétű, nem mindig jó ő, sőt, néha még egy kicsit bűnös is. Egy román kolléga kérdése, miszerint emlékszik-e egy bizonyos román színésznőre, akivel együtt játszott még egy régebbi epizódban, nagy derültség támadt (persze, hogy nem emlékezett), ezt már csak az tudta fokozni, hogy egy poszter is előkerült az említett hölgyről, hátha. Golfozási szokásairól egy golfmagazin kérdezte, a kérdés kapcsán kiderült, hogy neki olyanjai nincsenek, mert nem tartja túl izgalmasnak, hogy egy labdát ütögessen egy mezőn jobbra-balra, mindezt órákon keresztül. Megtudtuk azt is, hogy ő már látta azt a záróképet, amivel a Lost véget ér majd és garantálta: az élmény szomorú, de katartikus lesz. Természetesen részletekbe ezzel kapcsolatban nem bocsátkozott, úgyhogy ezt magunknak kell majd megnéznünk.

Ő egyébként beavatott színésze a sorozatnak, tud ezt-azt a következő évadról, de a kérdésre, hogy miért pont őt avatták be, azt válaszolta: lehet, hogy ezzel mások is így vannak, nem tudja, ki milyen viszonyban van a rendezővel. Az egész beszélgetés alatt egyébként jellemzően a Lost és Jack karaktere volt a téma, az én kérdésemre, miszerint nem fél-e attól, hogy most már mindig Jack marad, nemleges választ adott. Egyrészt azért, mert játszott már filmekben is (ami igaz is, de tegye fel a kezét, aki inkább onnan ismeri őt), és azért, mert mint korábban említette, Jack egy összetett személyiség. A tévésorozatokkal azért szakítani fog a Lost után: 12 év után sokkal jobban szeretné, ha már ő szabhatná meg, mikor mennyi szabadideje van, egy film elkészítése pedig messze nem jelent akkora kötöttséget, mint egy szerződés egy sorozatra. Szerinte jövő április környékén vége lesz a következő évad forgatásának, az azutáni terveiről sok mást nem tudtunk meg (egy azért biztos: előkészületben van egy filmje, a Smoke, amit eredetileg 2010-re ígértek).

Sajnos a kerekasztal-beszélgetésre és a szemtől szembeni interjúra a Moziplussznak nem jutott hely (névtelenségét kérő informátorunk szerint utóbbira már csak három, jellemzően filmes témákkal foglalkozó sajtótermék, a Népszabadság, a Blikk és a Kiskegyed kapott lehetőséget), mikor pedig kimentem cigizni, azért megkérdeztem van-e egy szabad másodperce, azt mondta, már megint rohannia kell, elnyomta a cigit és el is tűnt (haha, eltűnt!).

Várhatjuk tehát a következő évadot és a híres záróképet is, addig is köszönjük a lehetőséget, Mr. Fox!

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink