Magazin

Krimiben tudós novella pályázat

2002. szeptember 14. 16:20

A pályázat kiírói “magyar bűn” témakörben vártak krimi-sztorikat, mert úgy látták, hogy itthon kevesen foglalkoznak a műfajjal, jóllehet sokakat érdekel a téma. “Kisjátékfilm-novellákat várunk, mert úgy hisszük, hogy egy jó történetből 10-15 perces filmet készíteni - a Felhőc Produkció segítségével - nem esélytelen vállalkozás. Izgalmas, okos, megfejtős sztorikra számítunk, amelyek itt és most játszódnak Magyarországon.” - nyilatkozták a szervezők.

A pályamunkák beküldési határideje 2002. szeptember 13-án, péntek éjfélkor lejárt. Tizenkét órával a határidő lejárta előtt a pályázók rekord-mennyiségű - hatvanhat - művet küldtek be, s a szervezők további húsz novella érkezésére számítottak.

A 100.000 forintos fődíj mellett az online internetes közönségszavazás első helyezettje 50.000 forint pénzjutalomban részesül. A közönség szeptember 16-ától, hétfőtől adhatja le szavazatát. A nagy érdeklődésre való tekintettel az online szavazás időszakát a kiírók meghosszabbították, így szeptember 27-éig várják a netes voksokat. Ennek megfelelően a pályázat eredményhirdetése is későbbre tolódik: szeptember 30-án, hétfőn derül majd ki, kik is a nyertesek!


Kapcsolódó linkek
A pályázat sajtóközleménye, feltételei
A pályamunkák itt olvashatóak (magyar.film.hu)!
Online szavazás

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink