A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessiondocafaaoj8ei2oiq25446sr5g4l6ka8v): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/application/controllers/Cikkek.php
Line: 7
Function: __construct

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/application/controllers/Cikkek.php
Line: 7
Function: __construct

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Magazin: Keira Knightley lehet Rómeó Júlia előtti szerelme - Moziplussz.hu
Miért nem frissülünk? Az Moziplussz 2012. júliusában ideiglenesen leállt, az okokról részletesebben itt olvashatsz.
Magazin / Összefoglaló

Keira Knightley lehet Rómeó Júlia előtti szerelme

Szilvási Krisztián írása
2011. augusztus 19. 12:12

Keira Knightley-val (London Boulevard, Ne engedj el!) tárgyalásokat kezdtek, hogy szerepet vállaljon a Fox 2000 Rosaline című produkciójában, s bár konkrét lépésekről még korántsem beszélhetünk, Knightley mind a stúdió, mind pedig Shawn Levy producer részéről a legkívánatosabb választásnak bizonyulna a főszerepre.

A Rosaline Rebecca Serle első regényének, a When You Were Mine-nak az adaptációja lesz, amely William Shakespeare legismertebb tragédiájának, a Rómeó és Júliának egy merész újragondolása, ahol a történteket Rosaline, egy hajadon Capulet-unokahúg szemszögéből követhetjük nyomon, aki valójában Rómeó első szerelme volt. Aztán amikor Rómeó - őt keresvén - egy Capulet-ék által rendezett bálra szökött be, hirtelen meglátta Júliát, és azon nyomban beleszeretett.

S bár Rosaline-t az eredeti darabban valóban megemlítik néhányszor, ténylegesen sohasem jelenik meg, és a filmeken is maximum egy-két cameo-pillanatot kapott eddig. Abbéli szerepe azonban elvitathatatlan, hogy ha ő nem lett volna, Rómeó nem ment volna el Capulet-ék estélyére, és talán sohasem ismerkedik meg Júliával.

Rebecca Serle könyve azt tárja fel, hogyan esik aztán szerelembe Rosaline Rómeó unokatestvérével, Benvolio-val. Mivel a történet a 16. században játszódik, a regény, s majdan a film nyelvezete is erősen korhű kell, hogy legyen. Amúgy ha Knightley végül nem állna kötélnek (illetve Rosaline-nek), már azt is hallani lehet, hogy esetleg Lily Collins (Elhurcolva, A szív bajnokai) lehet a másodlagos választás a címszerepre.

Az viszont már biztos, hogy a regényt Scott Neustader és Michael H. Weber (500 nap nyár) írják át a filmvászonra, a rendezői székbe pedig Michael Sucsy (Két nő - egy ház; Az eskü, hazai premier: 2012. február 9.) ül majd bele.

Keira Knightley szerepvállalása máskülönben korántsem lenne meglepetés, hiszen több mint egy évtizeddel ezelőtt, 1999-ben (el)játszotta már Rosaline szerepét a skót színdarabíró Sharman Macdonald színpadi produkciójában. Az After Juliet címmel futott darab Rómeó halála után játszódik, amikor Benvolio beleszeret a lányba, ám Rosaline elutasítja őt, mivel képtelen túltenni magát Rómeó halálán.

A Rosaline (le)forgatása 2012-2013 környékén realizálódhat, premierre valószínűleg inkább 2013-ban számíthatunk majd.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink