Magazin / Összefoglaló

Jövőre lélekbe látnak Pesten

2006. december 20. 15:34

Utópisztikus, akciódús filmet forgatnak jövőre Magyarországon - tudta meg a Moziplussz. A MALEK című alkotás a Szovjetúnió felbomlása utáni Ukrajnában játszódik majd.

A történet főhőse Malek Shadmi, aki egyedi rajzai miatt sokak érdeklődését felkelti. Egy Kostya Zhova nevű fegyvercsempész foglyul ejti, azt remélve, hogy “a jövőt festő” Malek majd a segítségére lesz. Fogvatartói nem is sejtik, hogy a művész nem a jövőt, hanem a körülötte levők legsötétebb gondolatait rajzolja meg… Rabsága során Malek összeismerkedik a Mila nevű gyönyörű nővel, aki ugyancsak fogoly, és akarata ellenére Kostya szeretője. Malekkel való barátságából vonzalom lesz, de világuk nem kedvez a tiltott szerelmeknek…


Az alvilági üzelmek és a lelkek sötétségét feltáró történet pszicho-thriller és akciófilmes műfajban elevenedik majd meg az Original City Pictures nevű amerikai produkciós cég gyártásáben. Néhány new yorki székhelyű filmes első nagyjátékfilmjéről van szó, mely a terveik szerint Magyarország néhány romos épületében elevenedne meg 2007-ben. A Moziplussz Eric Finkelman producerrel beszélgetett.

“A forgatást tavaszra tervezzük, de ez még változhat a szereplőktől függően. Még nem tudjuk, melyik magyar filmes cég lesz a koprodukciós partnerünk, de hamarosan megszületik a döntésünk. A helyszínkeresés már zajlik, és hamarosan mi is Magyarországra utazunk megtekinteni a potenciális helyeket.” - mondja Finkelman, aki társrendezőként és társvágóként is kiveszi részét majd a projektből.

Az alkotás rendezője Evan Schoonmaker lesz, aki Finkelmannal közösen már készített egy szép sikerű rövidfilmet: a 2003-as Persistence of Memory c. scifi első helyezett lett az Adobe Design Achievement Awards nevű nemzetközi megmérettetésen. Az Adobe-bal való jó viszony azóta is tart, így ennek köszönhetően a számítástechnikai megacég a Malek gyártásába is besegít.

A látványvilág lesz majd alighanem a Malek egyik fő erőssége, Finkelman és Schoonmaker ugyanis nem akármilyen háttérrel rendelkezik már: előbbi úr a Psyop nevű dizájnstúdiója keretén belül már dolgozott többek között a Red Hot Chilli Peppersszel, a Marc Ecko-val, az Atarival és a Samsunggal is, míg Schoonmakernek a Charlex nevű utómunka stúdióban olyan ügyfelei voltak, mint a Coca-Cola vagy az AOL.

Mivel most nagyjátékfilmről van szó, ezért a látvány nem csupán kettejük agyának szüleménye lesz. Chris Wolfgang Mauch storyboard- és layout artistként veszi ki a részét a produkcióból - ő többek között A forrás és A régi környék c. filmekben működött már közre. Az eredeti forgatókönyv Adam Walsh munkája: a fiatalember máris hosszas életművel rendelkezik - dolgozott vágóként, operatőrként és színházi rendezőként is, most pedig több egészestés forgatókönyvére csaptak le különféle filmgyártó cégek.

A Malek kapcsán talán a legfontosabb felmerülő kérdés a szereposztással kapcsolatos, és Finkelman optimistának látszik: “Szeretnénk ismert színészeket is megnyerni a filmhez, és persze mellettük kezdő színészeknek is teret adni.” - mondja, hozzátéve, hogy a 2-5 millió dollárosra tervezett költségvetés természetesen nem teszi lehetővé, hogy szupersztárokkal dolgozzanak együtt, de mindenesetre a forgatókönyv eddig rengeteg pozitív visszajelzést kapott.


A fejleményekről a Moziplussz elsőkézből számol majd be. Addig is, a film hivatalos oldalán már megnézhető egy teaser előzetes, melyet még hónapokkal ezelőtt készítettek az alkotók szponzorszerzés végett (ebben természetesen nem a végleges szereposztás látható).

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink