Magazin / Összefoglaló

James Cameron - Avatar 2. és 3.

Szilvási Krisztián írása
2010. október 20. 17:26

James Cameron az Avatar közelgő, november 16-i Blue-Ray megjelenésének promóciója alkalmából nyilatkozott több érdekes dologról is a sajtónak, köztük az Avatar további történetéről, a korábban már felvázolt Kleopátra-projektről, valamint arról a közelgő tévésorozatról, amely az 1994-es True Lies című mozin alapul.

“A tervünk most az, hogy megcsináljuk a második és a harmadik különálló részt, amelyeket aztán egy év különbséggel mutatunk majd be a mozikban - mondta el Cameron az Avatar folytatásával kapcsolatban. - Ahhoz, hogy ezt véghez vihessük, finomítanunk kell azokon a technikai eljárásainkon, amelyekkel egy évvel ezelőtt elkészítettük az Avatar-t, hiszen többéves munkáról van szó.”

Bár Cameron neve felmerült a legújabb Kleopátra-projekttel kapcsolatban, a producer-rendező azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem tud válaszolni arra, részt vesz-e majd benne, vagy sem.

“Még nem döntöttem ezzel kapcsolatban, csak annyi bizonyos, hogy nem fogok más film(b)en dolgozni az Avatar második és harmadik része között. A kérdés az, mikor kezdjük el forgatni őket, mikor állunk készen technikailag, mikor lesz minden feltétel adott hozzá. Ezeket most még nem tudjuk. Én persze azt szeretném, ha az Avatar 2 forgatásának máris nekiállnánk, de nem tudom, lehetséges-e ez, vagy inkább van-e értelme várni még vele egy kicsit.”

Mindeközben Cameron bőszen folytatja az Avatar-regényét, amelyről azt reméli, egyfajta Biblia lesz majd a jövő alkotóinak számára, ahogyan megteremtik saját, egyedülálló világukat a Pandora nyomdokain haladva.

“A regény egy nagy projekt - mondta Cameron. - Nem csupán egy novellácska. Feltettem magamnak a kérdést: ha egy könyvön alapul az egész, vajon milyen jelentéssel bír az a könyv? Úgy fog majd végződni, ahogyan a filmben, egy betűvel nem megyek tovább rajta. De mi történt 30 évvel korábban, mielőtt Jake a Pandorá-ra jött volna? És a bolygó felfedezése? Grace megérkezése oda? A teljes háttértörténet. A filmben többnyire csak egy szemszögből voltak láthatóak a történetek, nem volt képes az összefüggések mélyére hatolni. Nem mutathattuk be azokat a dolgokat, amelyek a karakterek fejében zajlottak le.”

Cameron aztán megismételte a korábbi bejelentést, miszerint Sigourney Weaver figurája visszatér majd a folytatásban, annak ellenére, hogy a filmben látszólag meghalt.

“Ki mondta, hogy meghalt? - vágott egy csúfondáros vigyort Cameron. - Senki nem hal meg egy sci-fi-ben. Az, hogy Grace meghal-e vagy életben marad, legfőképpen Sigourney ügynökén múlik.”

S van aztán egy harmadik projekt, ahol Cameron neve producerként szerepel, s amely nem köti le teljesen a figyelmét - az ABC csatorna keretein belül készülő közelgő True Lies-sorozat.

“Nem igazán csinálom ezt a projektet - mondta el Cameron. - Tulajdonképpen a barátaim, akik meg akarták csinálni, tukmálták rám. Én azt mondtam: menjetek Isten hírével, csináljátok meg a True Lies-t! De muszáj, hogy láthatóan benne legyek? Mire ők azt felelték: egyáltalán nem.”

Bár Cameron az elmúlt évek során számos szkript elkészültében vett részt az esetleges folytatással kapcsolatban, nem tud róla, hogy ezen ötletek bármelyikére épülne majd fel a tévésorozat. Erre mi csak annyit mondhatunk: majd elválik!

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink