Magazin / Összefoglaló

Irvin világháborút hoz Pestre

2006. március 20. 12:51

Hamarosan újabb nagyszabású nemzetközi koprodukció készül Magyarországon. A veterán brit rendező, John Irvin néhány divatos ifjú színész főszereplésével forgat első világháborús romantikus filmet - tudta meg a Moziplussz.


Mint azt Sipos Kornél producer (Laurin Film) portálunknak elmondta, a Dark Clouds Shining c. alkotás főbb szerepeire olyan tehetségek várhatóak, mint David Morrissey (ő néhány héten belül Sharon Stone-nal szűri össze a levet az Elemi ösztön 2.-ben), Brian Greenberg (alias Meryl Streep fia a nemrégiben bemutatott Első a szerelem c. filmből), Rupert Graves (Hóhatár - A félelem felpörget; V mint Vérbosszú) valamint az a Sophia Myles, aki az Underworld kapcsán már forgatott hazánkban. (A szereposztás még nem végleges. Greenberg jelenlétét például befolyásolhatja, hogy a múlt héten leszerződött az October Road c. tévésorozat pilotjára.)

John Irvin rendező, aki hosszú pályafutása során dolgozott már Fred Astaire-rel, Anthony Hopkinsszal, Uma Thurmannel, Michael Caine-nel, Arnold Schwarzeneggerrel és Ben Stillerrel is, a műfaj nagy specialistája. Nevéhez olyan háborús filmek fűződnek, mint A háború kutyái, a Hamburger Hill vagy a Harctéri harsonák. Tavaly épp a Moziplussznak nyilatkozott először új tervéről.

[menu]  “Egy első világháborúban játszódó, igaz történeten alapuló mozi lesz. Nagyon megörültem, hogy ezt is Magyarországon készíthetem. 1997-ben már forgattam itt egy háborús tévéfilmet az HBO-nak, igaz azt nem Budapesten, hanem elsősorban a Balaton környékén vettük fel. Nehéz feladat volt, de nem elsősorban fizikailag. Hatalmas a felelősség, és minden háborús film óriási kihívás, egész embert kivánó munka. Emlékszem, a Hamburger Hill után jó sokáig nem tértem magamhoz, annyira sokkoló volt felidézni a vietnámi háborút. Bele is halnék, ha csak sötét és kegyetlen filmeket kéne csinálnom, annyira kiszívnak pszichésen ezek. Még szerencse, hogy könnyedebb alkotások rendezésére is felkérnek. Jó a háborúk között egy kicsit megpihenni.” (A teljes interjú)[/menu]
Az új film forgatása várhatóan még tavasszal elstartol. A Laurin Filmnél ezzel párhuzamosan több egyéb nemzetközi koprodukció előkészítése is zajlik, így várhatóan nemsokára érkezik Nine Miles Deep címmel egy thriller (Olivier Martinez, Radha Mitchell), a régóta várt Alpha Numeric c. krimi (Winona Ryder, Val Kilmer, Dennis Hopper), egy Eichmann életéről szóló alkotás valamint a Dog Soldiers c. nagysikerű brit sikerhorror második része. A távolabbi projektek között szerepel egy mesefilm Piroskáról és egy Memory of Stone című mozi is, melyben Michael Caine alakítaná a főszerepet!

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink