Magazin / Televízió

Indul a Comedy Central Magyarországon

2008. szeptember 27. 00:13

Október elsején 14 órától hiánypótló televíziós csatorna indul útjára kis hazánkban: a magyar Comedy Central formájában az USA legnépszerűbb humoros tematikájú tévéadója érkezik Magyarországra, hazai gyártású és már most nagy nemzetközi sikernek örvendő külföldi műsorokkal. Köztük olyan sorozatokkal, amelyek jelenleg világszerte a legnézettebb szituációs komédiák közé tartoznak: a My Name is Earl (“A nevem Earl”), a How I Met Your Mother (”Így jártam anyátokkal”), és az Arrested Development (“Az ítélet: család”) is vitathatatlanul a vígjátéksorozatok élvonalban találhatók. Utóbbival kapcsolatban mindenképp érdemes megjegyezni, hogy az új tévécsatorna már elindulása előtt új szemléletet honosított meg a hazai televíziózásban azzal, hogy a korral haladva a torrentezők által jól ismert fordítókkal készíttette el a sorozat részeinek magyarítását. A médiumok közti kapcsolat iskolapéldája ez az együttműködés - bár az elsőszámú ok természetesen az volt, hogy a netes “szakembereken” kívül senki nem tudott elég színvonalas fordítással előállni.

Az anyacsatorna saját gyártású hírműsor-paródiái, a Daily Show és az abból kinőtt Colbert Report is megtalálható lesz a magyar Comedy Central kínálatában - mindkettő feliratosan. És ha már sikersorozatokról beszélünk, természetesen szót kell ejtenünk azokról az animációs szériákról, amik szintén milliókat ültetnek világszerte a képernyők elé lehengerlő, szókimondó humorukkal: A Simpson család, a South Park és a nálunk most debütáló Family Guy is a csatorna stratégiailag fontos műsorai közé tartoznak. Mi több, egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően a South Park epizódjait hamarosan (2009-től) kizárólag a Comedy Centralon tekinthetjük meg. A brit sorozatok kedvelői sem maradnak kedvenceik nélkül: a Waczak szálló, Mr. Bean immár klasszikussá nemesedett kalandjai és a Golden Globe-nyertes A hivatal is a programterv részét képezi több más szigetországbeli széria mellett. Sőt, a “beugrós” Kálloy-Molnár Péter valamint jelen cikk írójának legnagyobb örömére a kultikus Fekete Vipera is rendszeresen jelentkezik a Comedy Centralon.


És akkor ejtsünk pár szót a magyar tartalmakról is: a TV2-vel kötött megállapodás szerint láthatóak lesznek a Bagi-Nacsa páros műsorai, az Irigy Hónaljmirigy és a L’Art pour L’Art társulattól a Noooooormális! is. Sőt, a Comedy Central m1-gyel kötött, a magyar televíziózásban eddig példa nélkül álló megegyezésének köszönhetően a Beugró című műsort a humorcsatorna a közszolgálati tévéadóval megosztva fogja sugározni. A csatorna saját gyártású műsora Magyarok az űrben címmel készül, műfaját tekintve pedig szkeccs-show (a Saturday Night Live után szabadon). Fontos megjegyezni, hogy ez a műsor valószínűleg csak átmeneti megoldást jelent addig, amíg a csatorna létrehozza fiatal tehetségekből a saját stand-up “istállóját” - 2009-től ilyen jellegű saját produkciókra is lehet majd számítani.

Ez már csak azért sem meglepő, mivel a magyar Comedy Central főszerkesztője, Litkai Gergely humorista, író-forgatókönyvíró is ebben a műfajban szerzett nevet magának jó pár évvel ezelőtt.

A Comedy Central indulásakor több mint 1,5 millió háztartásban fogható; a VH1 Europe helyén, osztott műsoridővel naponta 14:00 és 02:00 óra között. További információk a www.comedycentral.hu címen.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink