Magazin

Forradalmak - Karakterek

2003. november 2. 13:22

1. Neo - Thomas Anderson (Keanu Reeves): Ő a Kiválasztott a prófécia szerint az emberek gépek ellen vívott háborújában. A Mátrix világában hackerként dolgozott, de a piros kapszulát választva az ellenállók (egyik) vezéralakja lett, az egyetlen, aki eredményesen képes szembeszállni a Mátrix ügynökeivel. Ereje és ügyessége nőttön nő, a kérdés, elég lesz-e mindez a végső csatában?


2. Morpheus (Laurence Fishburne): Az ellenállók vezetője, aki rátalált Neora, és mentorként vezette be a valóságos világba. Meg van győződve róla, hogy Neo a kiválasztott, aki eldönti majd a gépek és emberek közt dúló háborút az igazság javára. Erőben és ügyességben egyre inkább elmarad a Kiválasztottól, de szívóssága képessé teszi, hogy felvegye a harcot az ügynökökkel.


3. Trinity (Carrie-Anne Moss): Az eredeti ellenálló-csapat nőtagja, aki bezárja a Neo-Morpheus-Trinity háromszöget. Ő is hisz Neo kiválasztottságában, s a jóslat szerint bele is szeret az Egyetlenbe. A küzdősportok és lőfegyverek szakavatott ismerője, akit különleges bátorsága és áldozatkészsége állít példaként a férfiak elé.


4. Az Orákulum (Mary Alice): Az ellenállók oldalán álló Jósnő, aki elárulta Morpheusnak, hogy Neo a kiválasztott, Trinitynek pedig, hogy az Egyetlenbe fog beleszeretni. Az Orákulum nem közöl egyértelmű jóslatokat, csak utal a jövőre, s megvilágítja a követendő utat. Az Újratöltvében kiderül, hogy az Orákulum is egy program, melyet a Mátrix hozott létre, s így kérdésessé vált, tulajdonképpen melyik oldalt is erősíti.


5. Smith ügynök (Hugo Weaving): Egy program, melyet azért hozott létre a Mátrix, hogy végezzen az ellenállókkal. Óriási erővel bír, gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Az Újratöltvében öntudata egyre inkább ébredezik: képes magáról másolatokat létrehozni, és kilépni a Mátrixból. Új célként azt jelölte ki maga elé, hogy az ellenállók törlésével uralkodjon a Mátrix felett.


6. Perszephoné (Monica Bellucci): Félistennő, aki a látszat ellenére nem emberi lény. A Mátrix hozta létre, hogy belülről bomlassza az ellenállókat, s főképp vonja el Neo figyelmét. Nagy veszélye abban áll, hogy akit megérint, arról azonnal mindent tud. Neo pedig csókolózott vele…


7. Niobe (Jada Pinkett Smith): Az Újratöltvében tűnt fel, mint az ellenállók egyik hajójának kapitánya. Ghosttal (anthony Wong) együtt az Enter the Matrix számítógépes játék központi figurája. Morpheus egykori szerelme a Forradalmakban jelentősebb szerephez jut majd.


8. Ikrek (Adrien és Neil Rayment): Félig szellemek. Az Újratöltvében a Kulcskészítő védelmére (értsd: őrizetben tartására) rendelték ki őket, nehogy az ellenállók megszöktethessék. Képesek keresztülmenni mindenféle anyagon, illetve akkor is anyagtalanná válnak, ha megsebzik őket.


9. Kulcskészítő (Randall Duk): Központi szereplő, mivel egyedül ő ismeri a Mátrix valamennyi titkos kódját. Nem hiába őriztetik az Ikrekkel, mert ha az ellenálló emberek kezére kerül, szabad bejárást nyerhetnek a Mátrix titkos zugaiba.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink