Magazin / Összefoglaló

Ez volt 2008... szerintünk

2008. december 29. 20:14

Idén is elérkezett az a várva-várt pillanat, amikor a Moziplusszerek összedugták a fejüket, hogy vérrel, verejtékkel és könnyekkel megalkossák a 2008-as esztendőben általuk legjobbnak ítélt tíz film listáját.

Ahogy azt a végeredmény is tükrözi, igencsak változatos és eseménydús mozis év áll mögöttünk: a díjátadók színvonalas felhozatala mellett a blockbusterek is erősen szerepeltek; ennek bizonyítékaként a Top10 a könnyedebb műfajok (musical, képregényfilm) képviselőit is felvonultatja. Külön öröm, hogy idén már két hazai alkotást is üdvözölhetünk a mezőnyben: a zseniális A nyomozó mellett a Valami Amerika 2. is üde színfoltja volt a filmszínházak kínálatának.

Szembetűnő az is, hogy a western hollywoodi reneszánsza igencsak markáns nyomot hagyott a szerkesztőség tagjaiban, hiszen a musical mellett a másik klasszikus amerikai zsáner jelenléte is domináns a (szerintünk) legemlékezetesebb 2008-as mozgóképek között.

A lista első három helyezettjét soha nem látott egyetértésben szavazták meg a Moziplusszerek: A sötét lovag egyértelműen elvitte a pálmát; a Filmszemle (A nyomozó) és Oscar (Nem vénnek való vidék) kedvence pedig egymás sarkát taposva követték a legújabb Batman-eposzt, Heath Ledger zseniális hattyúdalát.

Íme tehát a tíz kedvenc filmünk, képekben.


Nosztalgiázóknak pedig íme a tavalyi összeállításunk!

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink