Magazin / Interjú

Ed Westwick, az első húsz év után

2007. június 7. 18:58

Tavaly kisebb szerepeket kapott Az ember gyermekében és a Bűnös viszonyokban is, de ED WESTWICK egyértelműen a jövő, vagy talán már 2007. sztárja.

Néhány héttel ezelőtt Budapesten forgatott, és a stáb egybehangzóan aláírja a fenti mondatot. Ha nem is a Famke Janssen horror által, akkor az ősztől futó amerikai sorozatával fut majd be -  mindenesetre az biztos, hogy Edre érdemes odafigyelni.

Hosszas egyeztetés után a Moziplussz végül sikeresen elkerülte Budapesten a fiatal színészt, akinek a tervezettnél egy nappal hamarabb el kellett sietnie a forgatásról. Néhány héttel később egy telefoninterjú keretében sikerült bepótoltunk a beszélgetést.


Hogyan lettél színész?
Nem is tudom, hogy konkréten mikor kezdődött az egész. Tanár szüleim, elsősorban édesanyám javaslatára elkezdtem járni egy hozzánk közeli színjátszókörbe. Gondolom az volt a céljuk vele, hogy majd ezáltal nő az önbizalmam, és persze jól is fogok szórakozni. De, ha jobban belegondolok, már jóval ezelőtt elindult a “színészi karrierem”, hisz kiskoromban tévét és filmeket nézve rendre utánoztam a szereplőket. Főleg Harry Enfield [brit komikus] műsorai voltak az ihletői ezeknek a játékaimnak. Aztán persze a színjátszókör volt az igazi kezdet. Imádtam a színpadi szereplést, mert a közönség jelenléte hihetetlen pluszt adott, egy kis egészséges stresszt.

Kit tartasz példaképednek?
Mindig rengeteg színészt imádtam, tiszteltem, de hagyományos értelemben vett példaképem nem volt. Azokat szeretem, akik eredetiek és már a jelenlétük is borzasztó erős. Erre remek példa Gary Oldman, az egyik legjobb élő színész. Már volt szerencsém találkozni is vele.

Bár nagy a titkolózás a 100 Feet c. filmmel kapcsolatban, mit árulhatsz el a szerepedről?
Joey, akit alakítok, egy fiatal, kissé felelőtlen, de jó srác. A főszereplő, házi őrizetben lévő Marnie számára ő az egyetlen jó dolog. Azt is mondhatnám, hogy már csak Joey emlékezteti a nőt arra, hogy az életnek van boldog oldala is. Amikor a srác a közelében van, Marnie mindig jókedvű, talán el is felejti, milyen rémes a helyzete. Meg tudja beszélni a dolgait Joey-val, és egyben egyfajta vigaszt is jelent számára.

A Budapesten eltöltött néhány heted alatt volt időd körbenézni a városban?
Sajnos egyáltalán nem jött össze annyi minden, mint szerettem volna. Túlságosan lefoglalt a forgatás, sűrűn voltak diszponálva a napjaim. Általában reggeltől estig forgattunk. Szóval nem is tudnék igazán felsorolni turista látványosságokat, amiket láttam. Viszont ami a leginkább tetszett, az a budapesti időjárás. Angliában, ahol élek, sajnos ritkán van ilyen gyönyörű idő. Lehet, hogy csak mázlim volt, mindenesetre a pesti forgatás alatt szinte mindig sütött a nap. Szívesen visszamennék majd Magyarországra, már csak azért is, hogy bepótoljam azokat a dolgokat, amik a forgatás alatt kimaradtak.

A rendező a blogján azt írja, hogy a számítógépes effektekben bővelkedő filmekkel szembeszállva old-school látványt kíván megvalósítani.
Igazság szerint nem tudom, mire számítsak. Az biztos, hogy nagyon kevés számítógépes effekt lesz, amit lehet azt megoldanak ezek nélkül. Nagyon karaktervezérelt a történet. Famke Janssen egy kivételes színésznő, el tudja vinni a vállán a filmet. Azt hiszem, egy nagyon erős atmoszférájú thriller lesz.


Jelenet a Médium - A túlvilág kalandorai (Afterlife) c. sorozat 7. epizódjából.

Mikor tudtad meg, hogy a Gossip Girl c. pilotfilmedből sorozat lehet?
Hát ez érdekes volt, mert épp az utolsó előtti forgatási napom volt Budapesten, mikor felhívott az ügynököm. A hírre, hogy a hétvégén már New Yorkban kéne lennem, elkezdtünk kapkodni, szerencsére a stáb nagyon megértő volt. Végül az lett a vége, hogy hajnalig forgattunk, reggel pedig már Ferihegyen voltam, és indultam a new yorki sajtótájékoztatóra. Persze a nagy sietés miatt elég fáradt voltam, de nagyon jó volt újra látni a színész kollégákat a Gossip Girlből.

A Gossip Girl mögött álló Josh Schwartz egyszer már bizonyított a tinisorozatok világában. Nézted anno A narancsvidéket?
Nem, sajnos nem láttam, de természetesen tisztában vagyok a sikerével és popkulturális hatásával. Annyi hasonlóság biztosan van a két sorozat között, hogy ez is fiatal, jómódú fiatalok világában játszódik, de a helyzetek és karakterek nagyon másmilyenek lesznek.


A Gossip Girl c. tévésorozat főszereplői. A széria ősztől fut a CW-n.
[/center]
Ha már az utóbbi évek egyik legjobb sorozatáról lemaradtál: milyen más szériákat nézel?
Bevallom, igyekszem a lehető legkevesebb tévét nézni, mert függőséget okozna nálam. Mondjuk mostanában nagyon rászoktam az Animal Planetre és a National Geographic csatornára - végülis ez is egyfajta függőség akkor… És bevallom, egyik-másik borzalmas valóságshow-ra is ráförmedek néha, azokon mindig jót lehet röhögni.

Most, hogy két forgatás között vagy, mivel telnek a napjaid?
Hatalmas változás előtt állok. New Yorkban forgatjuk majd a sorozatot, így most épp lakást keresek. Minden más csak azután jöhet, ha ezzel már megvagyok.

Az angliai zenekarodra marad majd idő a Gossip Girl mellett?
Még semmit se tudok. De a The Filthy Youth oldalán megírjuk majd egyből.

Kissé előreugorva: el tudod képzelni, hogy a zenélésen és színészkedésen kívül mással is megpróbálkozol egyszer?
Rohadt mázlisták vagyunk, hogy olyan korban élhetünk, ahol határtalanok a lehetőségek. Már életem első 20 évében is rengeteg izgalmas dologgal találkoztam, és biztos még sok mindenbe bele fogok kezdeni idővel. De most egyelőre azon vagyok, hogy színészként a lehető legjobb legyek.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink