Magazin / Összefoglaló

Bukott sztárok reneszánsza

2006. március 10. 07:13

Ha korábban éltek volna, talán már senki nem emlékezne rájuk. De mivel létezik az internet nevű vicces találmány, ezért egészen biztosan örökéletűek lesznek. Összeállításunkban Chuck Norris és David Hasselhoff reneszánszát csodáljuk meg.


[cim]Chuck Norris[/cim]

Ha Chuck Norris vízbe esik, nem lesz nedves. A víz lesz Chuck Norrisszos. Alighanem kevés netező van, aki ne kapott volna még olyan körlevelet, amelyikben a tökösök legtökösöbbjének, Chuck Norris apónak a különös kalandjait és aranyigazságait sorolják. A wiwnek, msnnek és egyéb technikai csodáknak köszönhetően ezek pár hét leforgása alatt elterjedtek (vajon ki kezdte?), átmentve a szakállas karatéjos eksönhőst a 21. századba.

Még mielőtt továbbmennénk, fektessük le a norrisizmus néhány alappillérét!
[nyil] Ahelyett, hogy normális gyermekként megszületett volna, Chuck Norris inkább úgy döntött, kiüti magát az anyaméhből.
[nyil] Chuck Norris éjjeli lámpa fényénél alszik. Nem azért, mert fél a sötéttől, hanem mert a sötét fél tőle.
[nyil] A fekete színt Chuck Norris találta fel. Tulajdonképpen az összes színt Chuck Norris találta fel. Kivéve a rózsaszínt - azt Tom Cruise.
[nyil] Nincs evolúció, csupán azon élőlények listája, akiket Chuck Norris élni hagyott.
[nyil] Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris elől menekül.

A 66. születésnapját ma, azaz március 10-én ünneplő egykori texasi kopóról a magyar nézők régen kaptak hírt, ám jól tudjuk, hogy ez csak a látszat (ugyanis: Chuck Norris nem alszik. Vár.)

A Walker 1993-2001. között adott állandó munkát a szőrös igazságosztónak, majd egy kis nosztalgiázásra még tavaly is összegyűlt a stáb. 2005. amúgy is fontos év volt Chuck barátunk számára, hisz kijött új filmje, a The Cutter, melynek ősbemutatója az IMDb adatbázis szerint a román televízióban (!) volt. Persze Amerikában is megjelenik, méghozzá a napokban, és csak dvd-n. (Magyar premierről semmi hír, de a legperverzebbek addig nyugodtan csodálják az igencsak photoshoppolt Chuck-arcot, amint az amerikai dvd borítóján fenyít.)

Chuck Norris ki tudja nyitni a forgóajtót, és még humora is van! Legalábbis reméljük, hogy emiatt vállalta el a Kidobós-beli szerepét - saját magát kellett alakítania, amint zsűrizik a fura sport világbajnokságán. A film végén aztán az ezerkilós Ben Stiller tudja, kit kell vádolni sikertelensége miatt: “Fuckin’ Chuck Norris! - kiáltja, ám a rutinos Chuck fanokat nem éri meglepetés, hisz ők egész végig tudták: kedvencük ezúttal is főszereplő!

Rajongóból márpedig nincs hiány. A “Büszke Heteroszexuálisok” elnevezésű baráti társaság tagjai - ki mást?- a macsóság földi helytartóját választották klubjuk védőszentjének. A Chuck Igazságok nagy gyűjteménye és egyéb baromságok a bnb.play.hu címen érhetőek el.

A külföldi website-okon is dúl a Chuck-láz, persze főleg a Mester hivatalos oldalán. 2-3 ezer forintért vásárolhatunk fotókat imádottunkról (az autogramja is csak 23 ezer forintba kerül), de különféle Walker emléktárgyakat is beszerezhetünk. És hogy mennyire voltunk ezekkel megelégedve, azt személyesen adhatjuk a Mester tudtára a fan@chucknorris.com e-mail címen!

Persze nem minden a biznisz, ezért Chuck gyengeségeivel is megismerkedhetünk. Még mielőtt lelki szemeink előtt csokitortákat és vanília fagyikat látnánk akcióhős tölcsérben, nyugodjunk meg: Chuck mindössze vallásosságáról mesél. Jézus 8 éve találta meg újra vadiúj felesége segédletével, aki visszavezette az elkanászodott fekete bárányt a kereszténységhez. Az Új Chuck azóta élharcosa a vallásos nevelésnek, és küzd azért, hogy a Biblia visszakerüljön az általános iskolai tananyagba.

Az élénk társadalmi életet élő Norris egyébként 1990-ban egy drogellenes alapítványt is létrehozott Kick Drugs Out of America (“Rúgjuk ki a drogokat Amerikából!”) névvel. Chuck legendájának ismeretében biztosak lehetünk benne, hogy feladat teljesítve lett, és már egy szál füves cigi sincs az Egyesült Államokban. Maga az alapítvány is át lett nevezve a nagy sikerre való tekintettel, jelenleg a kevésbé brutális Kick Start névre hallgat.

[cim]David Hasselhoff[/cim]

Míg Chuckról a szólások terjengenek, addig David Hasselhoff mókásabbnál siralmasabb videóival hódít.

Nincs vita afelől, hogy a legismertebb a Hooked on a Feeling c. dalhoz készített klip, mely vagy a legrosszabb, vagy a legviccesebb videó a világon! Kénytelenek vagyunk belátni, hogy David barátunknak van humora… bennszülöttekkel ugrál, motoron táncol majd repül (mátrixos hacukában, naná), de a csúcspont mégis az, amikor egyszerre két példányban is látható a képen (letöltés). A színész saját oldalán is közread néhány videót, persze a komolyabbak közül. E cikk írásakor ezek épp nem működtek. Ne keseredjünk el: ezen a linken tengernyi baromságot találunk Davidtől és Davidről!


Az Európában, de legalábbis Németországban máig nagy sztárnak és soklemezes énekesnek számító csillag iránti rajongásra a UniqueDaily.com 10 okot sorakoztatott fel, köztük természetesen ott van a frizurája, a mellszőrzete és a muzsikája is. Vannak gonoszabbak is: egy weboldal állítása szerint Hasselhoff az Antikrisztus, és ezt alátámasztandó számtalan bibliai idézetet sorol fel és állít párhuzamba a sztár életével és munkásságával… Még szerencse, hogy vannak, akik elismerik szeretett sztárunkat, aki így tavaly még Oscart is nyert. Persze csak Indiában, de sebaj.

Az 54. (!) életévében járó egykori Knight Rider- és Baywatch sztár tudja, mitől döglik a légy, és azzal is tisztában van, hogy rajongói szomját a vicces videókon túl leginkább újabb filmopuszokkal csillapíthatja… Szóval hála a Magasságosnak, a feketekocsis és a műmellűvizimentős szériáknak is elkészül a moziverziója! (Aggodalomra semmi ok: mindkét film már évek óta tervbe van véve, és pár éven belül úgyse lesz ezekből semmi.)

Mivel sokoldalú sztárról van szó, ezért természetesen a bulvárlapokban is nyomul a jó öreg májkülnájt. Tegnap például azt kürtölte világgá az amerikai sajtó, hogy felesége (akivel éppen egy eseménydús válóper kellős közepén vannak) távoltartási határozatért folyamodott. A magyar szennylapok is gyakran írnak Hasselhoffról, leginkább azért, mert kövérek a lányai.

A pörgös magánélet mellett marad idő a filmezésre is. Ki mást alakíthatna, mint azt, akit legjobban szeret és ismer: saját magát! A SpongyaBob mozifilmben besegített a rajzfilmhősöknek, de a szemfülesek Az új fiúban, az EuroTripben és Az elnök embereiben is kiszúrhatták cameoját. Chuck Norris megengedte, így szerepet kapott a Kidobósban is, mint a német csapat edzője (“Ihr seid alle SCHWEINE!”). Nem mellékes motívum az sem, hogy játékosai ünnepélyes “hasselhoff!” kialtás után mennek bevetésre.

De ez még mind semmi, hisz a híresen perverz rendező, John Waters Szégyen és gyalázat című gusztustalanságának végén is láthatjuk a sztárt (a Moziplussz premier előtti vetítésének nézői, már akik nem mentek idő előtt, egyetértettek: ez a film csúcspontja és mélypontja egyszerre). Hasselhoff a repülőgép vécéjét használja nagydologra, majd ennek végeztével a termék kiesik a repülőből, a zuhanás során jól megfagy, majd fejen vágja az egyik főszereplőt. Magyarán Hasselhoff ürüléke miatt elmarad a szexapokalipszis a Földön. Halleluja!


Ajánlott nézni- és olvasnivalók az egész családnak:
[nyil] DropItLikeItsHoff.com - sokszáz fotó a Hasselhoff nemlétező filmszerepeiről
[nyil] Knight-Foundation.com - a rajongás tetőfoka
[nyil] Dalszövegek mély mondandóval!
[nyil] WaxHoff.com - többek között saját kezűleg epilálhatod Hoff mellszőrzetét!

Kommentek

#21, 2006-09-14 00:16:43

DAvid Hasselhoff örökzöld videóját, a “hooked on a feeling"et depresszió ellen receptre kéne felírni…. Életemben nem nevettem még ennyit és ilyen JÓT! XD

#20, 2006-09-06 19:15:29

Chuck Norrissnak nincsen testvére akinek a neve Nemchuck Károly

#19, 2006-09-06 10:43:37

CN-t egyszer szólította az anyja Charles-nek.Egyszer….....

#18, 2006-08-27 23:07:40

Chuck Norris egyszer megküzdött egy fél kezü nindzsával. Mivel látta, hogy így
a harc nem fer, fogta magát és letépte mindkét kezét és az egyik lábát, majd
körbepörgorugta a nindzsát aki egybol elpusztult. Ezután visszarakta a
végtagjait egy rozsdás sátorszög és egy nejlon madzag segítségével.

#17, 2006-08-12 04:06:55

király filmei vannak van dammnak
chuk norris is jó
de ha bruce lee élne meg a fia
akkor milyen jó filmek születtek volna
lehet a mátrix főszerepét a fia kapta volna brandon lee
ha élne bruce lee
valószinü hogy cheki chan nak befellegzett volna
röviden ennyi

#16, 2006-08-12 01:05:39

chuck norris valojaban mar meghalt….csak a halal fel erte jonni…......ebbol szarmazik egyetlen problemaja is: nem tud reinkarnalodni!!!

#15, 2006-07-13 00:31:17

chunk_split('

http://www.youtube.com/watch?v=pgX-hiQdfFw', 40, ' ') m/

#14, 2006-05-06 15:16:11

Chuck Norris a legjobb !!!

#13, 2006-05-04 18:01:12

jó  imádom majd   engem is   megvéd.
kérdés:
kit szeretsz legjobban a világon?

#12, 2006-04-15 10:59:15

Cn osztható nullával!

#11, 2006-04-02 11:31:25

sdldjkfcjk

#10, 2006-03-20 19:37:10

kedves TIBORC és Balázs!
igazán nem akartam a lelkivilágotokba taposni, de azért azt be kéne látni, hogy már jóideje egyik Van-Damme ill. Seagal film sem jut el a mozikba. egytől egyig mind a tékékban landol. ez azért jelent valamit, nem?!

#9, 2006-03-18 20:26:15

Balázs: ugyan miért nem? Mondjál már kérlek egy olyan Van Damme filmet az elmúlt 5 évből, amely dollártízmilliókat hozott be!

#8, 2006-03-18 09:03:11

Van-Damme-ot talán nem kéne a bukott sztárok közt emlegetni

#7, 2006-03-16 08:28:00

Arnold , most miért Segalnak voltak jó filmjei is , Úszó erőd ; Nico ; Törvényre törve ..... annak ellenére hogy az utóbbi időben igen leeresztett a srác.

#6, 2006-03-11 13:50:29

Na, ide is elért a politika :)

#5, 2006-03-11 10:55:16

Mi kitartunk kedvenceink mellett és nem bizonytalanodunk el a Beléjük vetett hitünkben! David nagyszerű pop-zenész, Chuck pedig igenis halhatatlan!!! ROLL!!!! :o)

#4, 2006-03-10 19:59:27

Chuck Norris egyszer Big Mac-et kért egy Burger Kingben. És kapott.

#3, 2006-03-10 11:49:15

Chuck Norris elszámolt a végtelenig. Kétszer is.

#2, 2006-03-10 11:27:16

Megnéztem Hasselhoff zseniális videóklippjét, hát ez ver mindent.

#1, 2006-03-10 07:46:02

jó cikk, de azért hiányoltam Jean-Claude Van Damme-ot és Steven Seagal-t. :]]]

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink