Magazin / Összefoglaló

Amanda Seyfried szexi nővé cseperedett

2010. április 9. 16:33

Amanda Seyfried-et mostanában egyre inkább felfutó színésznőként ismerjük, de valójában egyelőre fogalmunk sincs róla, hogy ki ő. Ugyan láthattuk már a Bajos csajok szőke bombázójának, Karen-nek a szerepében, aztán Meryl Streep cserfes-bájos lányaként (Sophie) a Mamma Mia!-ban, vagy újabban ártatlan ügyefogyottként, aki démon által megszállt testével és vágyaival küzd az Ördög bújt beléd című moziban, de még sosem láthattuk így, mint legújabb szerepében.

A Chloe-ban már gyakorlatilag Amanda játssza a címszerepet, egy fiatal prostituáltat (escort-lányt), aki az üzlet szokatlan oldalával szembesül, amikor alkut köt egy idősebb nővel, Catherine-nel (Julianne Moore). Catherine azt gyanítja, hogy férje (Liam Neeson) megcsalja őt, ezért béreli fel Chloe-t, hogy kezdjen ki vele, amelyből feketén-fehéren kiderülhet, hogy a férfi tényleg csapodár-e. Amit azonban Catherine nem tud, hogy van valami Chloe számára, amely sokkal többet ér annál, mint hogy egy megkérdőjelezhető tisztességű üzletet teljesítsen. Valójában Chloe személyisége sokkal gyanúsabb, mint a munkája.

A ComingSoon.net lehetőséget kapott arra, hogy leüljön Seyfried-del és Chloe szerepének részleteiről faggassa, valamint hogy rávegye érzései megosztására egy különösen érzéki pillanatról, amelyet Julianne Moore-ral együtt élt át.

Gratulálunk a ShoWest elismeréséhez (az év legjobb pályakezdő színésznője)!

Amanda Seyfried: Köszönöm. Ez biztató. Határozottan úgy érzem magam, mint akire figyelnek.

A Chloe jelentősen eltér azoktól a filmektől, amelyeket eddig készítettél. Tudatosan kerestél valami újat?

Amanda Seyfried: Nem, az egész két évvel ezelőtt kezdődött. Azt hiszem, filmeztem - istenem, mit csináltam, filmet? Azt hiszem, éppen elkezdtem forgatni az Ördög bújt beléd-et, és nagyon jó volt. Még soha nem kaptam olyan forgatókönyvet, amely annyira drasztikusan más jellegű karaktert kívánna az én koromhoz képest, és arra gondoltam: “Hú, király lenne, ha meg tudnám csinálni.” De nehéz megtenni, ha még nem csináltál semmi ehhez hasonlót sem azelőtt. De ki kell próbálni új dolgokat, nyilvánvalóan új kihívások elé kell állítanod magad, mert ha nem készültél fel a kihívásra, akkor nem fogsz messzire jutni. Játékban kell tartanod magad, bár nem tudom, hogy milyen messzire juttat ez téged. Nem hiszem, hogy nagyon könnyű, hogy továbbra is motivált maradj, ha mindig ugyanazt a dolgot csinálod. Egy évet vártam arra, hogy elkezdjük forgatni, és majdnem egy évig tartott megcsinálni. Még mindig furcsa erről az egészről beszélni.

Gondolom, sok színésznő megkapta a forgatókönyvet, majd összerezzent és visszautasította, miután látta, milyen dolgokkal jár együtt ez a szerep.

Amanda Seyfried: Páran valóban megtették. Ők szándékosan nem mentek el a meghallgatásra, mert nem hittek benne, hogy sikerülhet nekik.

Volt valamilyen fenntartásod az aláíráskor?

Amanda Seyfried: Igen, volt. A meztelenség kérdés volt azért. Mindenhol találhatsz dublőrt, a kamera pedig felveszi őket, de ez így már teljesen más lesz. De szerencsére az emberek, akik látni fogják ezt a filmet, biztosan tudom, hogy Atom Egoyan rajongók (a rendező), és azt is tudom, hogy nagyon sokan vannak.

Mi a helyzet a rajongóiddal, akik megszokták, hogy “egészségesebb” szerepeket játszol? Mit gondolsz, hogyan fogják fogadni?
Amanda Seyfried: Remélem, hogy azt veszik ki belőle, hogy annak látják, ami. Félek, hogy egyes emberek nem értik majd meg. Másfajta ritmusa van. Ez nem mainstream film, és úgy gondolom, hogy ez az, amit igazán szeretek benne. Imádom ezt a szempontot, de nem tudom, hogy néhány ember… nem akarok senkit sem bírálni, én csak remélem, az emberek azt veszik ki belőle, amit ki kell venniük, és végigmennek az úton ezzel a lánnyal, és ezzel az asszonnyal, és megfigyelik ezt az egyedülálló kapcsolatot, amely valami igazán erőssé és kaotikussá formálódik. Azt hiszem, egy ponton az egész szórakoztató, de van még néhány dolog, amelyre remélhetőleg rávilágít.

A vonzalom és a kapcsolat a többi szereplővel elengedhetetlen egy olyan filmben, mint ez. Sokat próbáltatok, volt elég időtök megismerkedni Julianne-nel és Liam-mel a forgatás előtt?

Amanda Seyfried: Igen, egy kicsit. Azt hiszem, a vonzalom nagyon egyszerű onnan, ahol én ülök. Egy közös humorérzékből és könnyedségből fakad, hogyan dolgozunk, és úgy gondolom, hogy ez mind a hármunkban megvan, és Adam-ben is, és oly sokkal könnyebbé tette a dolgokat, hogy csak mentünk és tettük, amit tennünk kellett, és a képernyőn és a képernyőn kívül is működött a kommunikáció, és ez az egész nagyon könnyű volt így. Julianne annyira csodálatos, és nagyon koncentrál, hogy olyan könnyű dolgozni vele, és Liam-mel is. Annyira nagylelkű. Ő egy nagyon jó fiú.

Igen, egy fantasztikus színésznővel dolgoztál, de van még egy közös jeleneted vele, amely rendkívül intenzív szexuálisan. Szinte eszemet vesztettem volna a félelemtől, ha valami ilyenbe kellett volna belevágnom…

Amanda Seyfried: Én is szinte eszemet vesztettem a félelemtől.

Hogyan készülsz fel valami ilyesmire?

Amanda Seyfried: Annyira távol áll ez most tőlem, nem tudom, miért. Ez annyira ijesztő volt, de végül semmi más, mint nagyon kellemetlen. Az első alkalommal, amikor valaki újjal vagy, az első alkalommal, amikor valakivel összejössz vagy intim helyzetbe kerülsz, fizikailag intim helyzetbe, akkor az idegőrlő, majd amikor valakivel már egy ideje együtt vagy, akkor már természetessé válik. Különösen akkor zavaró, ha operatőrök és a rendező előtt vagy együtt valakivel, akivel normális körülmények között egyáltalán nem szeretnél együtt lenni. Alig várod, hogy vége legyen. De ez tényleg fontos jelenet a filmben, és azt hiszem, jól sikerült. Olyan szépen csináltuk meg! Nem hiszem, hogy mi emberek valaha is kényelmesen fogjuk érezni magunkat egy ilyen szituációban.

Ez több, mint egy szex jelenet, mert tisztában vagy a pillanat erotikus jellegével, de nem ez áll a film középpontjában.

Amanda Seyfried: Igen, igazad van. Arra gondolsz, hogy “Mit csinálnak ezek? Mire gondol? Hova megy? Miért csinálja ezt? Ó istenem, azt csinálják. Nagyon szép!” És nem látod előre. Ez olyan hirtelen történik. Azt hittem, hiányzik egy jelenet, amikor láttam. Én csak azt mondtam “Mi?” Elmegy, és aztán bejön a szállodába, majd hirtelen megtörténik - ez érdekes. Ez valami olyasmi, amit úgy gondolsz, hogy soha nem fogsz megtenni, érted? Az emberek képzelete lehetővé teszi számukra, hogy bemenjenek az erotikus jellegű helyekre az elméjükben, és nagyon szexuálisak lehetnek a fantáziájukban, de soha nem jutna eszükbe ilyesmi, és Catherine megy és kijátssza ezt a fajta vágyát, és ez az, ami annyira… amit egy pillanatra el sem hiszel, és ez az, ami olyan lenyűgöző a forgatókönyvben, hogy ő mégis megy és megteszi. Csodálatos.

Chloe eléggé skizofrén, és az egyes személyiségeinek mindnek egybe kellene olvadniuk, de még mindig önmagukban állnak. Nehéz volt ezt megvalósítani?
Amanda Seyfried: Egyik pillanatról a másikra megváltozik. Erős és mindent kontrollál, amikor dolgozik, és uralnia kell a helyzetet, amikor Catherine-nel van, de nagyon nehéz ezt megtennie, mert nagyon érzékeny és nyitott. De azért, hogy Catherine-t folyamatosan bevonja és befolyásolja, nem is tudom, szerepet kell játszania és történeteket kell kitalálnia. Vannak pillanatok, amikor a lány nem biztos benne, hogy ez működik, és úgy gondolja, hogy talán el kellene taszítania Catherine-t magától, de aztán rájön, hogy valójában ő húzza be. Annyi a zavar és annyi a hátsó szándék. Hihetetlen. Annyira szórakoztató volt eljátszani. Azt hiszem, ez az én erős oldalam. Inkább nem mondanék semmit. Inkább a szemeimmel játszanék ahelyett, hogy beszélek.

Most Needy-re gondolok az Ördög bújt beléd vége felé.

Amanda Seyfried: Igen.

Szeretnéd, hogy még egyszer valami hozzá hasonlót játszhass?

Amanda Seyfried: Igen, természetesen. Annyira szórakoztató valami olyat játszani, ami egy kicsit felráz vagy Needy-hez hasonlót. Hanem Chloe (suttogva) zavarodott egy kicsit. Úgy értem, annyira meg van zavarodva, és annyira sérült. Ő egyszerűen nem normális, és annyira szórakoztató ezt felfedezni. Szerencsére anyukám egy terapeuta. Mentálisan beteg emberekkel foglakozik, és szerettem ezt eljátszani. Ki nem? Ez olyan, mint a szabadság.
Szóval mire is készülsz mostanában?

Amanda Seyfried: A Letters to Juliet májusban kerül a mozikba, és Rodrigo Garcia-val is forgatok egy filmet, ahogy már korábban is megtettem. Egyszer már dolgoztam Rodrigo-val, a Big Love pilotját csinálta, és rávett, hogy szerepeljek a Nine Lives-ben 5-6 évvel ezelőtt, ami a Sundance-n is szerepelt és azóta már számos más filmet is készített. Rodrigo egyszerűen bámulatos, és filmet fog készíteni Albert Nobbs címmel, ahol Glenn Close lesz a társszerzője és a főszereplő. (Korábbi hírünk erről: Glenn Close színpadi adaptációban)
Mi történt az Oscar Wilde adaptációval, A Woman of No Importance-szel? Leforgatják hamarosan?
Amanda Seyfried: Nem. Nem hiszem, hogy ez hamarosan bekövetkezne. Nagyon sok munkám van mostanában, és sűrű az időbeosztásom. Nem a rossz értelemben, megpróbálom a dolgokat a helyükre tenni, és kivitelezni őket. Két projekten is dolgozom egyszerre, s ha be tudom illeszteni az A Woman of No Importance-t, akkor megcsinálom, de már olyan régóta próbálják megvalósítani, így nem értem, miért ne tudnának még egy kicsit várni vagy megsürgetni a dolgokat?

Végezetül még arra vagyok kíváncsi, hogy nemrég olvastam egy cikket, amelyben azt a mondatodat idézték, hogy “a kutyámnak szüksége van rám”. Arra gondoltam, hogy ez édes volt, és hogy én számos emberhez hasonlóan csatlakoznék ehhez. A kutyád a vigasz a napi kemény munka után?

Amanda Seyfried: Igen! Az életem drámaian megváltozott, amióta megvan. Nagy kutyarajongó vagyok, és imádom az állatokat. Van egy macskám, anyám gondoskodik róla, mert nagyon sokat utazom. Egy napon a Big Love forgatásán, ahol kutyák és kölykök is voltak, szóltam valakinek. A két ausztrál pásztornak voltak kölykeik, és láttam őket egy nap az irodában, és megkérdeztem: “Mi ez?” És azt mondták: “Ezek Scott kutyái”. És kérdeztem: “Scott? Mik ezek? Még sosem láttam ilyet!” Emberi szemük volt. A kölykök csak feküdtek ott, a legengedelmesebb hihetetlen állatok voltak, és megkérdeztem: “Van több is? Vigyázhatok rájuk helyetted. Itt vagyok három hétig és utána megyek a városba. Sosem volt kutyám, de tudnék rájuk vigyázni.” És ő azt mondta: “Van még éppen egy fiú, és még senkit sem találtam, aki elvinné.” Azt mondtam: “Én viszem el!” És 24 órával később azt gondoltam: “Éljen, ő az enyém!” Olyan volt, mint amikor azt mondjuk: “Megvan.” Soha nem tapasztaltam még ilyet. Még a macskámmal sem.
A Chloe-t március 26. óta játsszák az amerikai mozikban, a film előzetese már elérhető a film adatlapjáról.

FORRÁS: ComingSoon.net

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink