Magazin / Összefoglaló

9 és fél randi - fotóriport

2007. augusztus 7. 19:12

Mi már tudjuk, mit nézel 2008. Valentin-napon a mozikban! Az S.O.S. Szerelem! alkotógárdája az elmúlt hetekben gőzerővel dolgozott egy vadonatúj romantikus vígjátékon, mely reményeik szerint még az idei sikerfilm nézőszámát is felül tudja múlni. A Moziplussz a 9 és fél randi utolsó két forgatási napján fotózott.

Mint arról beszámoltunk, a forgatás kezdetét június közepén egy sajtótájékoztatón jelentették be az alkotók. Néhány nappal később elkezdődtek a munkák, és egészen múlt hét szerdáig, azaz augusztus 1-ig tartottak. (A film sztorijáról részleteket adatlapunkon tudhattok meg.)


A rendező természetesen ezúttal is Sas Tamás (képünkön balra), a főszereplő pedig Fenyő Iván. Az S.O.S. Szerelem után immáron abszolút főszerepet játszik Fenyő - a 9 és fél randi az ő karrierjében is meghatározó állomás, hisz most derül ki, mennyire sikeres húzónév anyagi értelemben. Köbli Norbert forgatókönyvíró egyébként kifejezetten Fenyőre írta a szkriptet.


Mivel bevett csapaton nem érdemes változtatni, Kovács Patrícia alakítja ezúttal is Fenyő partnernőjét. A fiatal színésznőt egyébként épp Sas Tamás fedezte fel a filmvilág számára mikor az akkor még főiskolás Kovácsra osztotta a Szerelemtől sújtva abszolút főszerepét. A 2003-ban végzett színészosztályból egyébként Fenyő és Kovács mellett még Jordán Adél is felbukkan a 9 és fél randiban.


Fontos szerepet kap a Másnap óta az egyik legfoglalkoztatottabb filmszínésznek számító Gáspár Tibor is. Annak a szállodának az ajtónállója, ahol Fenyő karaktere lakik a film elején - a két férfi barátsága pedig az egész filmet végigkíséri majd. A képen a film végén nagy dramaturgiai szerephez jutó busz oldalát látjuk, és figyelmesebb olvasóink még a producer Kaszás Gézát is felfedezhetik!


A sidekick szerepkört már az S.O.S. Szerelemben is sikerrel letudó Hevér Gábor alakítja Fenyő legjobb barátját a 9 és fél randiban. A Nemzeti Színház művésze a forgatás ideje alatt egy másik nagy kihívást jelentő szerepet is kapott: a L’ecsó c. animációs film főszereplő patkányát szinkronizálta. A Radnóti Színház Szabadság, szerelemben bemutatkozott csodaszép színésznője, Szávai Viktória pedig a romantikus vígjáték mellett a Tűzvonalban c. krimisorozatot is forgatta.


A Duna-parton befejeződött forgatás után most gőzerővel folyik a film utómunkája. Premier a Filmszemlén, valamint Valentin-napon, azaz 2008. februrár 14-én lesz. (Az utolsó két forgatási napról további fotókat adatlapunk galériájában találhattok!)

Szöveg: Osváth Gábor [nyil] Fotók: Tiszeker Dániel

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink