Magazin / Összefoglaló

3 mozisiker nyárra

2010. január 14. 10:30

A Vasember 2

Robert Downey Jr. immár másodjára bújik bele az ismerős kosztümbe, megújítva kissé annak fizimiskáját: a jelmezzel együtt a gazdag szuperhős, Tony Stark szerepét ölti magára.

A Paramount Pictures és a Marvel Entertainment első sikerfilmjének
(A Vasember) folytatásában már az egész világ tudja, hogy a milliárdos feltaláló, Tony Stark a páncélos szuperhős. A kormány, a sajtó és az emberek nyomására főhősünknek végre meg kellene osztania a híres páncél titkát a nyilvánossággal, ám nyomos indokai vannak arra, hogy ezt mégse tegye.

Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) és James “Rhodey” Rhodes (Don Cheadle) oldalán Tony új partnerekre lel. Feltűnik továbbá Scarlett Johansson is, mint egy orosz kémnő, Mickey Rourke-ra pedig a gonosz ellenfél szerepe jutott.

A Vasember 2 rendezői székében Jon Favreau ül, aki a filmben szereplőként is megfordul. Az Iron Man 2 amerikai bemutatója a tervek szerint 2010. május 7-én lesz, a premier nálunk korábbra, április végére várható.


Robin Hood

A Ridley Scott (Gladiátor) rendezte legújabb Robin Hood feldolgozás hőse, XIII. századi gladiátora (amelyen szintén együtt dolgoztak) az Oscar-díjas Russell Crowe lesz.

A filmben Marion szerepét a szintén Oscar-kitüntetett Cate Blanchett alakítja, a nottinghami sheriff figuráját pedig Matthew Macfadyen ölti magára.

Ridley Scott - saját ígérete, és a film adatlapjáról elérhető előzetes szerint - várhatóan igazán realisztikus Robin Hood-ot fog bemutatni a nézőknek. A sokadik feldolgozás (kulcsszavak: Nottingham, korrupció, egy önkényes sheriff, adózás, Lady Marion, erdő, banda, igazságtalanság helyreállítása… stb.) valódi kihívást jelentett a rendező számára, és a Moziplussz is kíváncsian várja, mit lehet még kifacsarni a híres igazságosztó történetéből.

Az amerikai bemutató 2010. május 14-én érkezik a hollywoodi álomgyár hazájába, a magyarországi mozikba kerülése pedig egy nappal korábban, május 13-án várható.


Szex és New York 2

Nagyon úgy néz ki, a témával nem lehet betelni, igazi modern, nagyvárosi örökzöld. A Szex és New York második nagyfilmjének fő kérdése: mi következik az esküvő után?

Michael Patrick King, aki úgy belemelegedett az előző Szex és New York rendezésébe, hogy a másodiknak is örömmel fogott neki, újra drámai történésekbe keveri főhősét, Carrie Bradshaw-t (Sarah Jessica Parker).

Természetesen a női csokor többi tagja, Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) és Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) él és virul, és szokás szerint tovább bonyolítja Carrie amúgy is zűrös életét.

2010. május 28-ára van kitűzve a bemutató dátuma Amerikában, hozzánk remélhetőleg a nyáron érkezik a 4 hölgyemény.

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink