Magazin / Összefoglaló

2005 sztárjai 3.: LOU PUCCI

2006. január 20. 20:44

Ha a bevételeket nézzük, alighanem George Lucas, Steven Spielberg vagy Tom Cruise lehetne az Év Embere, ám a Moziplussz hagyományaihaz híven igyekszik mélyebbre látni - reméljük nem köveztek meg bennünket ezért… A minap Terrence Howardot választottuk meg az Év Férfi, Rachel McAdamst pedig az Év Női Sztárjának. Ma a legtehetségesebb újoncot mutatjuk be nektek.


[cim]Az év felfedezettje: LOU TAYLOR PUCCI[/cim]


Egy 20 éves srácot éltetett a 2005-ös Sundance és Berlinale közönsége és zsűrije. Első filmfőszerepe által berobbant a művészmozik közönségének tudatába, és ha a világ alakulása rendben van, akkor nagyon hamar sztár is lesz. Ismerkedjünk meg Lou Taylor Puccival!

A kezdetek

Tíz éves korában rángatta el nagynénje az Olivér! c. musical meghallgatására, és két évvel később már a Broadway-en szerepelt A muzsika hangja egyik főszerepében. 15 évesen (szinte “véletlenül”) apró szerepet kapott egy New Yorkban forgatott független filmben (Personal Velocity: Three Portraits). Mivel utóbbi alkotás elnyerte a Sundance fődíját, hősünk hamar talált magának menedzsert és ügynököt. 2003-ban életében először repülőre szállt: Los Angelesbe ment egy válogatásra. Övé lett a főszerep. Bár közel két évet kellett várni a szóban forgó független film bemutatójára, a Thumbsucker egy csapásra megváltoztatta Lou életét…

A sikerkrónika

[nyil] 2005. január 23-án került a Sundance Filmfesztivál közönsége elé a Thumbsucker. Hiába játszik a filmben Keanu Reeves, Vincent D‘Onofrio, Benjamin Brett, Tilda Swinton és Vince Vaughn is, mindenki Lou alakításáról beszélt. A hüvelykujját 17 évesen is mániákusan szopó, kissé zavarodott (azaz átlagos) srác fejlődés- és felnövésregényének tolmácsolásáért az apró termetű ifjú színész elnyerte a Legjobb Férfi Alakítás Díját. 20 nappal később már a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál ünnepelte, ugyanis ott is övő bizonyult a legjobb férfi főszereplőnek.


[nyil] A Sundance-en egy másik film révén is érdekelt volt Lou: a The Chumscrubber egy újabb, a kertvárosi idillt deszakralizáló alkotás, igazi sztárparádéval: Ralph Fiennes, Glenn Close, Carrie-Anne Moss, William Fichtner, Lauren Holly, Jason Isaacs, Rita Wilson… Lou a főhős (Jamie Bell) egyik barátját alakítja. A háromnegyed évvel a Thumbsucker után forgatott filmet ugyan elkerülte a díjeső, de minden jel szerint egy értékes alkotásról van szó.

[nyil] A Sundance és Berlinale siker előtt még egy másik filmet is forgatott.
A 2004. őszén készült Fifty Pills c. film főhőseként egy olyan egyetemistát alakít, aki ösztöndíja elvesztése után 1 nap alatt 50 ecstasy tablettát kénytelen eladni, hogy tandíját kifizethesse. Az alkotás forgalmazásáról vagy fesztivál szerepléséről még nincs hír.

[nyil] A három színvonalas függetlenfilm mellett a 2005-ös év egyik legnagyobb sikerű tévéfilmjében is szerepet kapott: az Ed Harris, Paul Newman és Helen Hunt nevével fémjelzett Empire Falls még 2003. végén forgott, de csak 2005. májusában került bemutatásra az HBO-n. 2006-ben elnyerte a Legjbob tévéfilm Golden Globe-díját.

Mit hoz a jövő?

Már három 2006-os filmje is dobozban van. A The Go-Getter c. kisköltségvetésű roadmovie főszerepében 20 évvel idősebb féltestvérét kutatja Zooey Deschanel oldalán; Richard Linklater Fast Food Nation c. thrillerében a gyorskajáldákról húzza le a leplet Ethan Hawke, Patricia Arquette és Avril Lavigne partnereként; és a donniedarkos Richard Kelly is osztott rá egy szerepet a Southland Tales c. apokaliptikus scifi-thriller-komédiában. Lelkesen várjuk mindegyiket.

Kommentek

#1, 2006-06-16 18:06:15

marha jol néz ki Lou!!!!!!!! Ő St. Jimmy a Green Day Jesus Of Suburbia című klippjükből. De ott jobban néz ki:)

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink