Magazin / Összefoglaló

2005 sztárjai 2.: RACHEL MCADAMS

2006. január 18. 21:51

Ha a bevételeket nézzük, alighanem George Lucas, Steven Spielberg vagy Tom Cruise lehetne az Év Embere, ám a Moziplussz hagyományaihaz híven igyekszik mélyebbre látni - reméljük nem köveztek meg bennünket ezért… A minap Terrence Howardot választottuk meg az Év Férfi Sztárjának, ma pedig királynőt avatunk.


[cim]Az év női sztárja: Rachel McAdams[/cim]

Ribanckodott a Tökös csajban és a Bajos csajokban, idén viszont már három filmben drukkoltunk neki. A Moziplussz szerint Rachel McAdams volt 2005. legjobb és legsikeresebb női színésze.

A kezdetek

Bár idén már a harmadik X-be lép, a kanadai származású színésznő még csak bő négy éve debütált a tévében. Egy hajszálon múlt, hogy végülis dráma szakra jelentkezett a York University-re, de szerencsénkre egy erélyes tanárnő a helyes irányba terelte. 2001-ben debütált a Disney tévécsatorna egyik sorozatának epizódszerepében (The Famous Jett Jackson), majd egy pilotfilmben kapott szerepet, ám abból végül nem rendelt sorozatot az MTV. Első tévéfilmje a 2002-es Guilt by Association volt, Mercedes Ruehl partnereként. Még ebben az évben három mozifilmre is leszerződött, és a két kanadai alkotáson kívül az egyik már egy hollywoodi alkotás volt: a Tökös csaj c. Rob Schneider komédia Jessicájaként változott férfivá. 2003-ban hazatért egy tévésorozat főszerepére: a Slings and Arrows c. kanadai széria azonban egyáltalán nem volt visszalépés Hollywoodhoz képest, hisz a 6 részes első évadot megannyi díjjal jutalmazták, Rachel is kapott egy Gemini-díjat. 2004-ben aztán jött a nagy áttörés…

A sikerkrónika

[nyil] A Bajos csajok főribijeként ill. Lindsay Lohan nemeziseként hatalmas sikert aratott, csak úgy, mint év végén a Szerelmünk lapjai c. romantikus filmben. Utóbbi alkotás alighanem az elmúlt évek egyik legszebb giccse, és nem kis meglepetésre a Bajos csajok sikerét (86 millió dollár) is meg tudta közelíteni (81M). Nem meglepő, hogy a 2005-ös MTV Movie Awardson összesen 5 kategóriában jelölték, ezek: Legjobb csók, Legjobb csapat, Legjobb újonc színésznő, Legjobb női alakítás, Legjobb gonosz… Az első három díjat meg is nyerte.

[nyil] Így, hogy már az elsőszámú zenei csatorna is sztárnak tartotta, nem volt meglepő, hogy 2005-ös filmjei mind sikeresek lettek. Először az Ünneprontók ünnepe került a mozikba: az Owen Wilson és Vince Vaugh nevével fémjelzett komédiában Christopher Walken pénzügyminiszter leányát alakította - a bevételek a plafont verdesték (209M).

[nyil] Egy hónappal később már érkezett is az Éjszakai járat, amelyben már az abszolút főszerep volt az övé. Bár Wes Craven rendező neve nem sok jóval kecsegtetett, végülis nézhető horror lett az eredmény, és a sikoltozó Rachel McAdams közel 58 millió dollárnyi bevételt hozott a mindössze 25 millából készített filmnek.

[nyil] A karácsonyfa alá kaptuk az idei harmadik Rachel-filmet. A Kőkemény család többnyire dögunalmas, lendületlen családi sírós-nevetős mozi, mégis felcsillant a szemünk, amikor kedvencünk Sarah Jessica Parkert szivatta. Ebben a filmben is kissé ellenszenvesre vette a figurát, mégis fülig érhetett a szánk, mikor a film végefelé megtalálta párját. Merje bárki állítani, hogy nem ő volt a film fénypontja! (najó, Diane Keaton mellett..)

Mit hoz a jövő?

Bármilyen hihetetlen, Rachel előjegyzési naptárában egyelőre egyetlen fix forgatás sem szerepel még. Szó van egy esetleges Ünneprontók ünnepe folytatásról, ám az még a távolabbi jövő. Reméljük a csinos-bájos-kedves-tehetséges színésznő jó szemmel választ majd filmeket,

Kommentek

#1, 2006-09-16 14:23:23

Szreintem naon jó filmjei vannak a csajnak csak azt sajnálom h a Bajos csajokban a bálban is sérült volt maghát hár h elütötte a busz . D van egy filmje aminborzasztóan tetszik az a hattyús ahol a helyes pasival a hattyúk közt csónakáznak! Az szerintem naon romantikus!:D

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb cikkeink