Filmkritika

Johnny English

BG kritikája
2003. december 29. 13:24

Rowan Atkinson megannyi gyengébbnél gyengébb filmes próbálkozás után végre megint azt az arcát mutatja, amit a Mr. Bean sorozatban megszokhatunk tőle.

A poénok, a helyzetkomikumok ismét a helyükre kerültek, s partnerei, John Malkovich, Natalie Imbruglia, ám legfőképpen Ben Miller, ügyesen - alájátszanak-, hogy a végén jókat derülhessünk a poénokon. S bár sokszor az egyes jeleneteknek sejtjük a végkifejletét, vagy akár pontosan tudjuk, hogy az adott szituációban biztos, hogy leesik, felborul, megüti magát, orra bukik stb. a főhős, mégis Rowan Atkinson a született balek szerepét olyan könnyedén, s olyan ártatlanul tudja eljátszani nekünk, hogy a jól kihegyezett poénok végén a hasunkat foghatjuk a nevetéstől. Pedig sokszor Atkinson nem is csinál semmi mást csupán annyit, hogy felébreszti bennünk sokszor elfeledett gyermeki lelkünket - erre a legjobb példa, amikor a fürdőszobájában egy sárga kiskacsával kezd játszani. Annak ellenére teszi mindezt, hogy ő a brit titkosszolgálat egyes számú ügynöke, aki minden erejét latba veti, hogy nyomára bukkanjon annak a hírhedt gonosztevőnek, aki ellopta a brit koronázási ékszereket, s Nagy-Britannia trónjára pályázik. Kétbalkezes James Bondunknak megvan minden alapfelszerelése, csakúgy mint az “igazi” Bondnak - speciális autóval furikázik, izombénító és igazságszérummal teli gyűrűt visel, speciális navigátorral rendelkezik, amivel könnyedén megközelítheti a célpontot, s minden tudását és felkészültségét latba veti, hogy megharcoljon a bűnözők ellen.

A végkifejlet nem lehet kétséges mint ahogy az sem, hogy remek időtöltésnek ígérkezik ez a másfél óra JohnnyEnglish-sel, azaz Rowan Atkinsonnal.

Értékelés:

Johnny English

Játékidő: 88 perc

Rendezte: Peter Howitt

Szereplők: Rowan Atkinson, Natalia Imbruglia, Ben Miller, John Malkovich

Forgalmazó: UIP - Duna Film

Tovább a film adatlapjára

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb kritikáink
 • Tintin kalandjai

  Erdélyi Tamás szerint: "Összegezve a Tintin kalandjai remek szórakozást nyújt a 10 év alatti korosztálynak, a felnőtteknek pedig akad egy tucat kikacsintás (pl. Hergé cameoja) és a rendkívül impresszív látvány - utóbbi azonban az egyetlen oka annak, hogy később Spielberg klasszikusai között emlegessük."
 • Drive - Gázt!

  Kovács Patrik szerint: "A Drive ugyan távolról sem korszakalkotó mestermű, de érzékbizsergető stiláris kuriózumként, "hangulatfilmként" mégis joggal pályázik a néző szimpátiájára."
 • A hódkóros

  Czehelszki Levente szerint: "Kijelenthető, hogy Jodie Foster új rendezésével bizonyos értelemben csúnya luftot lőtt. Gibson továbbra sem A-listás színész, de legalább már jó úton van afelé, hogy cselekedeteiről újra a Filmvilágban, ne pedig a Blikkben értekezzenek."
 • Cowboyok és űrlények

  Erdélyi Tamás szerint: "A stáblistára tekintve rögtön kiderül, hogy a majdnem húszfős produceri stáb és a történetért felelős nyolctagú(!) csapat garantált módja annak, hogyan szakítsunk százfelé egy inkább egyszer, de alaposan körbejárt koncepciót."
 • Rossz tanár

  Szilvási Krisztián szerint: "A Rossz tanár tényleg gyenge, úgy pedagógiailag, mint dramaturgiailag. Cameron Diaz halovány-steril unalmas komika, s bár 2 mellékszereplő azért viszi a sztorit, összességében táblán csikorgó, köhögést porzó kréta-fércművel van dolgunk."