Filmkritika

Együtt

Szilvási Krisztián kritikája
2009. április 5. 10:44

Lukas Moodyssont kérdezni, aki megint egy olyan filmmel örvendeztetett meg bennünket, amelyről nehéz ambivalencia nélkül beszélni. Nem, dehogy botrányos, csöppet sem, csak hát olyan…hm, összetett. Talán ha két perccel később állok neki a kritikának, máris mást írnék róla. És ha ez a két perc mondjuk négy lenne, akkor megint csak mást. Ezért estem kétségbe, mint Pánik Berci a nászéjszaka előtt. Mert most most van, és csak a Jóisten tudja, éppen mit fogok írni az Együtt című filmről! ...Na jó, illene most már megemberelnem magam, és nem játszani itt a fürdőslotyót. Úgyhogy - a zsákutcát megelőzendő - ‘in medias res’ leszek. Szóval Lukas Moodysson a Redvás Amal után ismét egy érzelmektől és viszonyoktól feszülő, igazi kapcsolat-drámát rendezett. A legszívesebben nyelestül törném bele szavaimmal a bicskát, csak hát ez nem olyan egyszerű! Mert az Együtt, bármennyire is felületesnek tűnik, nagyon is áll a lábán. Hogy a fene ebbe a Moodyssonba!

Értékelés:

Együtt

Játékidő: 102 perc

Rendezte: Lukas Moodysson

Szereplők: Lisa Lindgren, Michael Nyqvist, Emma Samuelsson, Sam Kessel, Gustav Hammarsten, Anja Lundkvist, Jessica Liedberg, Ola Norell, Axel Zuber, Shanti Roney, Olle Sarri

Tovább a film adatlapjára

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb kritikáink
 • Tintin kalandjai

  Erdélyi Tamás szerint: "Összegezve a Tintin kalandjai remek szórakozást nyújt a 10 év alatti korosztálynak, a felnőtteknek pedig akad egy tucat kikacsintás (pl. Hergé cameoja) és a rendkívül impresszív látvány - utóbbi azonban az egyetlen oka annak, hogy később Spielberg klasszikusai között emlegessük."
 • Drive - Gázt!

  Kovács Patrik szerint: "A Drive ugyan távolról sem korszakalkotó mestermű, de érzékbizsergető stiláris kuriózumként, "hangulatfilmként" mégis joggal pályázik a néző szimpátiájára."
 • A hódkóros

  Czehelszki Levente szerint: "Kijelenthető, hogy Jodie Foster új rendezésével bizonyos értelemben csúnya luftot lőtt. Gibson továbbra sem A-listás színész, de legalább már jó úton van afelé, hogy cselekedeteiről újra a Filmvilágban, ne pedig a Blikkben értekezzenek."
 • Cowboyok és űrlények

  Erdélyi Tamás szerint: "A stáblistára tekintve rögtön kiderül, hogy a majdnem húszfős produceri stáb és a történetért felelős nyolctagú(!) csapat garantált módja annak, hogyan szakítsunk százfelé egy inkább egyszer, de alaposan körbejárt koncepciót."
 • Rossz tanár

  Szilvási Krisztián szerint: "A Rossz tanár tényleg gyenge, úgy pedagógiailag, mint dramaturgiailag. Cameron Diaz halovány-steril unalmas komika, s bár 2 mellékszereplő azért viszi a sztorit, összességében táblán csikorgó, köhögést porzó kréta-fércművel van dolgunk."