Filmkritika

Szeretném, ha szeretnél

siz kritikája
2003. december 28. 17:46

pont egyedül vannak! Vagy lehet, hogy csak én lakom rossz helyen?

Van egy fogadásom arra, hogy a romantikus vígjátékok sosem mennek ki a divatból! Aki akar, tarthatja velem a tétet, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy mindig lesznek egyedülálló nők és egyedülálló férfiak, akik szeretnének a hétköznapok mostoha realitásából a mesék (vágyak) világába menekülni. Ahol megtörténhet akár még az is, hogy a legelérhetetlenebb nő/pasi (a kívánt rész aláhúzandó) éppen értük bomlik majd. Nos, Adam Shankman, akinek a Szeretném, ha szeretnél gyakorlatilag az első filmje (a legújabb: Több a sokknál) erről forgatott egy kellemes kis filmet.

Szeretném, ha szeretnél nem azért bájos film, mert a története kiszámíthatatlanul for-dulatos, vagy a csattanó iszo-nyatosan eredeti - mert a kettő közül egyik sem -, hanem mert nagyon el lett találva hangula-tilag. Több olyan megható és vicces szituáció van benne, amelynél popcornt vagy zseb-kendőt markolászó kezünk akti-válható (popcorn a poénokra, a zsebkendő pedig nyilvánvaló, hogy mely részekre). Jennifer Lopezt sosem láttam még ennyire bájosnak, Matthew McConaughey pedig eredeti és stílusos szövegekkel teszi átélhetővé a mesét - mert ez mese, s ezért nem tudok egyetérteni a pocskondiázó kritikákkal! Igaz, az özvegy apa és a családi jóbarát karaktere túlzottan közhelyszerű, no meg a befejezés is rendesen tocsog a szirupban, de az a több mint másfél óra, amíg tart a mese, megéri az elszakadást a valóságtól.

Álljon meg a nászmenet című filmre, s emiatt, no meg a befejezés miatt nem éri el annak színvonalát. Viszont tisz-tességes szórakozást nyújt az erőltetett románcok között, mint amilyen a szerintem félre-sikerült Álmomban már láttalak.

Nekem bejött, köszönhetően az egymáshoz jól passzoló főszereplőknek. S ha mostanában az utcán járok, mind-egyre sóvárogva lesem az alattomos csatorna-fedőket, várva, mikor szorul beléjük a rám szabott és hozzám illő angyali nő.

Értékelés:

Szeretném, ha szeretnél

Játékidő: 103 perc

Rendezte: Adam Shankman

Szereplők: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Bridgette Wilson, Justin Chambers, Judy Greer, Alex Rocco, Joanna Gleason, Charles Kimbrough

Forgalmazó: Kinowelt

Tovább a film adatlapjára

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb kritikáink
 • Tintin kalandjai

  Erdélyi Tamás szerint: "Összegezve a Tintin kalandjai remek szórakozást nyújt a 10 év alatti korosztálynak, a felnőtteknek pedig akad egy tucat kikacsintás (pl. Hergé cameoja) és a rendkívül impresszív látvány - utóbbi azonban az egyetlen oka annak, hogy később Spielberg klasszikusai között emlegessük."
 • Drive - Gázt!

  Kovács Patrik szerint: "A Drive ugyan távolról sem korszakalkotó mestermű, de érzékbizsergető stiláris kuriózumként, "hangulatfilmként" mégis joggal pályázik a néző szimpátiájára."
 • A hódkóros

  Czehelszki Levente szerint: "Kijelenthető, hogy Jodie Foster új rendezésével bizonyos értelemben csúnya luftot lőtt. Gibson továbbra sem A-listás színész, de legalább már jó úton van afelé, hogy cselekedeteiről újra a Filmvilágban, ne pedig a Blikkben értekezzenek."
 • Cowboyok és űrlények

  Erdélyi Tamás szerint: "A stáblistára tekintve rögtön kiderül, hogy a majdnem húszfős produceri stáb és a történetért felelős nyolctagú(!) csapat garantált módja annak, hogyan szakítsunk százfelé egy inkább egyszer, de alaposan körbejárt koncepciót."
 • Rossz tanár

  Szilvási Krisztián szerint: "A Rossz tanár tényleg gyenge, úgy pedagógiailag, mint dramaturgiailag. Cameron Diaz halovány-steril unalmas komika, s bár 2 mellékszereplő azért viszi a sztorit, összességében táblán csikorgó, köhögést porzó kréta-fércművel van dolgunk."