Filmkritika

Zsernyákok

Petó kritikája
2004. július 6. 21:16

Josef Fares, ifjú svéd rendező egy békés kisvárosban dolgozó négy zsaruból csinál szintén tiszta hülyét. Normál hétköznapokon kedves barátaink, Jacob (Fares Fares), Benny (Torkel Petersson), Lasse (Göran Ragnerstam), és Agneta (Sissela ) gyakorlatilag nem csinálnak semmit, isszák a kávét és eszik a virslit. Igazi lúzer mindegyik. Jacob hirdetéseket kénytelen föladni, hogy nőt szerezzen, de a bemutatkozás után minden jelölt pillanatok alatt felszívódik. Benny arról álmodozik, hogy szuperzsaruként banditák sokaságát veri le két ökölcsapással. Lasse és Agneta pedig jó házastársak lévén folyamatosan egymást nyaggatják. Aztán hirtelen jön a nagy pofáraesés, mert jön Jessica (Eva Röse) a nagyvárosból, és hozza a rossz hírt, miszerint bűnesetek, és bűnözők hiányában be kell zárni a rendőrörsöt. Ekkor pedig, jó lúzerhez méltóan a csipet-csapat összefog, és rengeteg bénázással megpróbálják föltupírozni a kisváros bűnözési statisztikáit.

Josef Fares filmje pontosan másfél órányi tartalmas szórakozást nyújt: talán nem telik el úgy perc, hogy az emberből ne törne ki a röhögés. Az alkotás

Amikor a Zsernyákok előzetesét láttam, biztos voltam abban, hogy ezt a filmet nem fogom megnézni: lerobbant régi Ladás üldözés, egy napszemüveges fickó meg sokszor egymás után azt ordibálja, hogy “Mother Fucker”. Nem volt túl jó ajánlólevél. Tehát fanyalogva ültem be, és végül fülig érő szájjal jöttem ki a vetítőből.

Értékelés:

Zsernyákok

Játékidő: 90 perc

Rendezte: Josef Fares

Szereplők: Fares Fares, Torkel Petersson, Göran Ragnerstam, Sissela Kyle, Eva Röse, Christian Fiedler, Erik Ahrnbom, Harry Goldstein

Forgalmazó: Budapest Film

Tovább a film adatlapjára

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb kritikáink
 • Tintin kalandjai

  Erdélyi Tamás szerint: "Összegezve a Tintin kalandjai remek szórakozást nyújt a 10 év alatti korosztálynak, a felnőtteknek pedig akad egy tucat kikacsintás (pl. Hergé cameoja) és a rendkívül impresszív látvány - utóbbi azonban az egyetlen oka annak, hogy később Spielberg klasszikusai között emlegessük."
 • Drive - Gázt!

  Kovács Patrik szerint: "A Drive ugyan távolról sem korszakalkotó mestermű, de érzékbizsergető stiláris kuriózumként, "hangulatfilmként" mégis joggal pályázik a néző szimpátiájára."
 • A hódkóros

  Czehelszki Levente szerint: "Kijelenthető, hogy Jodie Foster új rendezésével bizonyos értelemben csúnya luftot lőtt. Gibson továbbra sem A-listás színész, de legalább már jó úton van afelé, hogy cselekedeteiről újra a Filmvilágban, ne pedig a Blikkben értekezzenek."
 • Cowboyok és űrlények

  Erdélyi Tamás szerint: "A stáblistára tekintve rögtön kiderül, hogy a majdnem húszfős produceri stáb és a történetért felelős nyolctagú(!) csapat garantált módja annak, hogyan szakítsunk százfelé egy inkább egyszer, de alaposan körbejárt koncepciót."
 • Rossz tanár

  Szilvási Krisztián szerint: "A Rossz tanár tényleg gyenge, úgy pedagógiailag, mint dramaturgiailag. Cameron Diaz halovány-steril unalmas komika, s bár 2 mellékszereplő azért viszi a sztorit, összességében táblán csikorgó, köhögést porzó kréta-fércművel van dolgunk."