Filmkritika

Getno

Peto kritikája
2004. február 8. 20:40

Gesztesi Károly) pedig elkezdi építeni a család sorsát, és mindent megtesz azért, hogy a szerencse még a környéküket is elkerülje. Salamon András filmje az amerikai álomról húzza le a leplet, most azonban nem egy állampolgár szemszögéből nézve, ahogy az Az Amerikai szépség-ben volt például, hanem egy aspiráns bevándorló család történetét bemutatva.

Közel a szerelemhez című filmjében - egy mesebeli motívumokkal telepakolt nagy utazás történetét mutatja be. A Közel a szerelemhez, egy naiv vidékékről Budapestre érkezett fiú története, azonban jól működik. A Getno viszont a szereplők túlzott és valószínűtlen szerencsétlenkedéseinek köszönhetően nem átélhető, inkább idegesítő. Kicsit azt lehet érezni, hogy Salamon azért talál ki újabb és újabb családi katasztrófákat, hogy kitöltse a 90 percet.

Az alkotás egy semmilyen film. A történet nem új, a színészek nem rosszak, ám nem is kiemelkedők, az operatőri munkában semmi koncepció, vagy jelentős nincsen: nincs egy olyan képsor, ami megragadna az ember fejében.

De azért Take it easy!

Értékelés:

Getno

Játékidő: 95 perc

Rendezte: Salamon András

Szereplők: Király Attila, Gesztesi Károly, Szalontay Tünde, Péter Kata, Bánfalvy Ágnes, David Douglas

Forgalmazó: InterCom

Tovább a film adatlapjára

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb kritikáink
 • Tintin kalandjai

  Erdélyi Tamás szerint: "Összegezve a Tintin kalandjai remek szórakozást nyújt a 10 év alatti korosztálynak, a felnőtteknek pedig akad egy tucat kikacsintás (pl. Hergé cameoja) és a rendkívül impresszív látvány - utóbbi azonban az egyetlen oka annak, hogy később Spielberg klasszikusai között emlegessük."
 • Drive - Gázt!

  Kovács Patrik szerint: "A Drive ugyan távolról sem korszakalkotó mestermű, de érzékbizsergető stiláris kuriózumként, "hangulatfilmként" mégis joggal pályázik a néző szimpátiájára."
 • A hódkóros

  Czehelszki Levente szerint: "Kijelenthető, hogy Jodie Foster új rendezésével bizonyos értelemben csúnya luftot lőtt. Gibson továbbra sem A-listás színész, de legalább már jó úton van afelé, hogy cselekedeteiről újra a Filmvilágban, ne pedig a Blikkben értekezzenek."
 • Cowboyok és űrlények

  Erdélyi Tamás szerint: "A stáblistára tekintve rögtön kiderül, hogy a majdnem húszfős produceri stáb és a történetért felelős nyolctagú(!) csapat garantált módja annak, hogyan szakítsunk százfelé egy inkább egyszer, de alaposan körbejárt koncepciót."
 • Rossz tanár

  Szilvási Krisztián szerint: "A Rossz tanár tényleg gyenge, úgy pedagógiailag, mint dramaturgiailag. Cameron Diaz halovány-steril unalmas komika, s bár 2 mellékszereplő azért viszi a sztorit, összességében táblán csikorgó, köhögést porzó kréta-fércművel van dolgunk."