Filmkritika

A boldogság színei

Peto kritikája
2003. november 2. 22:00

Pacskovszky József egy össze-mosódott álom-valóságot hoz létre. A film már az elején, azzal a eseménnyel, hogy májusban esik a hó, elrugaszkodik a valóságtól. Az alkotás műviségéhez erősen hozzájárul, hogy majdnem minden jelenet modern, a lehető legegyszerűbben berendezett de rikítóan színes stúdióban felépített díszletek között játszódik. Még az autós jelenetek is láthatóan stúdióban vannak felvéve. A díszletek, a falakon lévő geometrikus formákkal díszített tapéták, a szereplőkön lévő ruhák mind a harsány külsőség és a belső tehetetlen üresség kontrasztját erősítik, a valóság és a képzelet közötti különbséget csökkentik, mossák össze.

Értékelés:

A boldogság színei

Játékidő: 86 perc

Rendezte: Pacskovszky József

Szereplők: Györgyi Anna, Erik Desfosses, Kálid Artúr, Viczián Ottó, Rátóti Zoltán, Rudolf Teréz, Földessy Margit, Hábermann Lívia

Forgalmazó: Mokép

Tovább a film adatlapjára

Kommentek

Legyél te az első, aki hozzászól!

Ha hozzá szeretnél szólni ehhez a cikkhez, akkor először be kell jelentkezned!

Legfrissebb kritikáink
 • Tintin kalandjai

  Erdélyi Tamás szerint: "Összegezve a Tintin kalandjai remek szórakozást nyújt a 10 év alatti korosztálynak, a felnőtteknek pedig akad egy tucat kikacsintás (pl. Hergé cameoja) és a rendkívül impresszív látvány - utóbbi azonban az egyetlen oka annak, hogy később Spielberg klasszikusai között emlegessük."
 • Drive - Gázt!

  Kovács Patrik szerint: "A Drive ugyan távolról sem korszakalkotó mestermű, de érzékbizsergető stiláris kuriózumként, "hangulatfilmként" mégis joggal pályázik a néző szimpátiájára."
 • A hódkóros

  Czehelszki Levente szerint: "Kijelenthető, hogy Jodie Foster új rendezésével bizonyos értelemben csúnya luftot lőtt. Gibson továbbra sem A-listás színész, de legalább már jó úton van afelé, hogy cselekedeteiről újra a Filmvilágban, ne pedig a Blikkben értekezzenek."
 • Cowboyok és űrlények

  Erdélyi Tamás szerint: "A stáblistára tekintve rögtön kiderül, hogy a majdnem húszfős produceri stáb és a történetért felelős nyolctagú(!) csapat garantált módja annak, hogyan szakítsunk százfelé egy inkább egyszer, de alaposan körbejárt koncepciót."
 • Rossz tanár

  Szilvási Krisztián szerint: "A Rossz tanár tényleg gyenge, úgy pedagógiailag, mint dramaturgiailag. Cameron Diaz halovány-steril unalmas komika, s bár 2 mellékszereplő azért viszi a sztorit, összességében táblán csikorgó, köhögést porzó kréta-fércművel van dolgunk."