Filmek / Magyarországi mozipremierek / Havi bontás

2005. július 7.

Lagzi-randi (The Wedding Date)

romantikus, vígjáték

Rendező: Clare Kilner
Szereplők: Debra Messing, Dermot Mulroney, Holland Taylor, Jack Davenport, Jeremy Sheffield, Sarah Parish

Kat Ellis nővére esküvőjére érkezik Londonban, és nem akar szégyenben maradni - felbérel egy férfit, hogy tegyen úgy mintha a pasija lenne... A Will & Grace-sorozat hölgytagja végre mozifilm főszerepében!

Melinda és Melinda (Melinda and Melinda)

Megjelent DVD-n! |
vígjáték, dráma

Rendező: Woody Allen
Szereplők: Radha Mitchell, Will Ferrell, Josh Brolin, Jonny Lee Miller, Wallace Shawn, Chloë Sevigny, Chiwetel Ejiofor

Néhány jóbarát egy francia étteremben üldögélve fogadást köt: minden történetből lehet vidám és tragikus filmet is írni... Woody Allen legújabb filmjében ezt bizonyítja be; az operatőr: Zsigmond Vilmos!

Farkasok birodalma (L'empire des loups)

thriller

Rendező: Chris Nahon
Szereplők: Jean Reno, Laura Morante , Arly Jover, Jocelyn Quivirin, Philippe Bas, David Kammenos, Patrick Floersheim

Jean Christophe Grangé Európában és az Egyesült Államokban is hatalmas sikert aratott, misztikus, bestseller regényéből készült film története Párizs törökök lakta városnegyedében játszódik.

2005. július 14.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins)

Megjelent DVD-n! |
akció, kaland

Rendező: Christopher Nolan
Szereplők: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Ken Watanabe, Katie Holmes, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Linus Roache

A kisfiú Bruce Wayne szeme láttára gyilkolják meg milliomos szüleit. Az árva, miután Ázsiában kitanul egy halálos harcmodort, visszatér Gotham City-be, hogy megszülethessen Batman, a bosszú sötét és igazságos szolgája.

Mr. és Mrs. Smith (Mr. and Mrs. Smith)

Megjelent DVD-n! |
akció, thriller

Rendező: Doug Liman
Szereplők: Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Adam Brody, William Fichtner, Kerry Washington, Keith David

Jelenetek egy házasságból. Brad Pitt és Angelina Jolie, azaz Mr. és Mrs. Smith egymásra vadásznak A Bourne-rejtély rendezőjének új filmjében. A Rózsák Háborúja ehhez képest kispályás volt!

The Yes Men

dokumentumfilm

Rendező: Dan Ollman, Sarah Price, Chris
Szereplők: Phil Bayly, Dr. Andreas Bichlbauer, Andy Bichlbaum, Mike Bonanno

Történt egyszer, hogy két vicces kedvű aktivista, a Világkereskedelmi Szervezet neve alatt készített egy hamis weblapot. A többi már történelem, és egy vicces doku témája.

Palindrómák (Palindromes)

dráma

Rendező: Todd Solondz
Szereplők: Ellen Barkin, Jennifer Jason Leigh, Chris Penn, Stephen Barber, Richard Masur

Todd Solondz úgy látszik kissé lenyugodott A boldogságtól ordítani óta. Főhős(nőj)e Aviva, egy félszeg és érzékeny lelkű kamaszlány, aki 12 évesen elhatározza, hogy anya akar lenni. A film különlegessége, hogy a főszereplőt több színésznő alakítja.

2005. július 21.

Túszdráma (Hostage)

Megjelent DVD-n! |
akció, thriller, dráma

Rendező: Florent Emilio Siri
Szereplők: Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Michelle Horn, Jonathan Tucker, Ben Foster, Jimmy 'Jax' Pinchak, Serena Scott Thomas, Rumer Willis, Johnny Messner

Jeff Talley, a rendőrség túszközvetítője egy balul sikerült akció után kisvárosi seriffként kezd új életet, ám a múlt utána nyúl, mikor egy túszejtés következtében az ő családját is elrabolják. Bruce papa mégis túlélte a Sin City-t!

Viasztestek (House Of Wax)

horror, thriller

Rendező: Jaume Collett-Serra
Szereplők: Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt, Paris Hilton, Jared Padalecki, Jon Abrahams, Dragicia Debert, Thomas Adamson

Tóth Endre 1953-as horrorklasszikusának remake-jében egy baráti társaság elhagyatott kisvárosba téved, ahol a helyi nevezetesség, a Viasz Háza hozzájuk hasonló utazók élethű és morbid viasztestjeit rejti...

Elszabott frigy (Crimen Ferpecto)

vígjáték

Rendező: Álex de la Iglesia
Szereplők: Guillermo Toledo, Mónica Cervera, Luis Varela, Fernando Tejero, Kira Miró, Enrique Villén, Gracia Olayo, Rosario Pardo

Rafael véletlenül megöli fő riválisát munkahelyükön, az áruház női osztályán, de az igazi probléma az, hogy az egyetlen szemtanú zsarolni kezdi... A szórakoztató spanyol filmet a 800 golyó rendezője jegyzi.

2005. július 28.

Szahara (Sahara)

Megjelent DVD-n! |
akció, kaland

Rendező: Breck Eisner
Szereplők: Matthew McConaughey, Penelope Cruz, Steve Zahn, Dayna Cussler, William H. Macy, Glynn Turman, Lambert Wilson, Delroy Lindo

Egy jóképű kincsvadász, egy lökött haver és egy szexi tudósnő. Rajtuk áll vagy bukik, hogy bolygónk elszenvedi-e minden idők legnagyobb környezeti katasztrófáját... Reméljük, a nézők azért túlélik.

Csontdaráló (The Longest Yard)

Megjelent DVD-n! |
vígjáték, sport

Rendező: Peter Segal
Szereplők: Adam Sandler, Chris Rock, Burt Reynolds, Michael Irvin, Nelly, William Fichtner, James Cromwell, Cloris Leachman, Rob Schneider, Courtney Cox

Paul Wrecking Crewe, egykori rögbijátékos börtönbe kerül. Csak bent tudja meg, hogy szándékosan intézték így, hogy felkészítse a rabokat egy őrök elleni gyilkos futballmeccsre. Adam Sandler ezúttal oda kerül, ahova való: dutyiba.

Mi a csudát tudunk a világról? (What the Bleep Do We (K)now!?)

Megjelent DVD-n! |
vígjáték, dráma

Rendező: William Arntz, Betsy Chasse és
Szereplők: Marlee Matlin, Elaine Hendrix, Barry Newman, Robert Bailey Jr., John Ross Bowie, Armin Shimerman, Robert Blanche

A film különlegessége, hogy új típust képvisel, mert részben dokumentum jellegű, részben történetet mesél el, ugyanakkor jelentős szerepet kapnak benne a képi elemek és az animáció. Főszerepben az Oscar-díjas Marlee Matlin.

A szerelmem nyara (My Summer Of Love)

dráma

Rendező: Pawel Pawlikowski
Szereplők: Nathalie Press , Emily Blunt, Paddy Considine, Dean Andrews, Paul Anthony-Barber, Lynette Edwards

A film egy szenvedélyekkel és kalandokkal teli találkozásról szól, melynek során legalább annyit tudunk meg magunkról, álmainkról, emlékeinkről, félelmeinkről, szerelmeinkről, mint erről a két lányról.

Szex, szerelem, olaszok (Agata e la tempesta)

romantikus, vígjáték

Rendező: Silvio Soldini
Szereplők: Licia Maglietta, Giuseppe Battiston, Emilio Solfrizzi

Amikor Agata kezét megkéri a szerelme, - aki mellesleg fele annyi idős, mint ő - mintha a vihar villámai cikáznának körülötte. A Tangó és tulipán alkotóinak új romantikus vígjátéka.

Mozipremierek
Szűkítés a premierek között

Listázás magyar cím szerint