Filmek / Magyarországi mozipremierek / Havi bontás

2003. augusztus 7.

Túl mindenen (A Man Apart)

Megjelent DVD-n! |
akció, thriller

Rendező: F. Gary Gray
Szereplők: Vin Diesel, Larenz Tate, Timothy Olyphant, Jacqueline Obradors, Geno Silva, Ken Davitian

Sean Vetter, a drogellenes ügynök amint rács mögé juttatja a mexikói drogbárót, úgy rosszfiúval találja magát szemben. A titokzatos Diablo átveszi a drogüzlet vezetését, s végez Vetter feleségével is..

Oviapu (Daddy Day Care)

Megjelent DVD-n! |
vígjáték

Rendező: Steve Carr
Szereplők: Eddie Murphy, Anjelica Huston, Steve Zahn, Jeff Garlin, Lacey Chabert, Regina King, Leila Arcieri, Michelle Krusiec

Az Oviapu két olyan apuka (Murphy, Garlin) története, akik elvesztik jól fizető állásukat, és kénytelenek fiaikat kivenni a jó hírű Chapman Akadémiáról. A férfiak otthon maradnak a gyerekekkel, és saját maguk hoznak létre egy új óvódát a környékbeli csöppségek számára.

Enyém vagy! (Sólo mía!)

dráma

Rendező: Javier Balaguer
Szereplők: Paz Vega, Sergi López, María José Alfonso, Asunción Balaguer, Ginés García Millán, Luis Hostalot, Alberto Jiménez, Elvira Mínguez

Szerelem volt első látásra: Angela eleinte minden tőle telhetőt megtett Joaquin iránt érzett szerelméért. Amikor terhes lett, mindketten repestek az örömtől. Aztán egy szép napon jött az első szemrehányás...

Libiomfi

vígjáték, zenés

Rendező: Végh Zsolt, Kálmánchelyi Zoltá
Szereplők: Mucsi Zoltán, Dióssi Gábor, Stefanovics Angéla, Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt, Gyuriska János, Hajduk Károly, Kamarás Iván, Hajdu István, Lázár Kati, Ónodi Eszter, Kecskés Karina, Pindroch Csaba, Székely B. Miklós

A film története valós alapokon nyugszik. A középpontban egy színházi rendező áll, aki meglehetősen sajátosan értelmezi Sztanyiszlavszkij módszerét.

2003. augusztus 14.

Apokalipszis most - rendezői változat (Apocalypse Now Redux)

dráma

Rendező: Francis Ford Coppola
Szereplők: Marlon Brando, Robert Duvall, Frederic Forrest, Martin Sheen, Dennis Hopper, Harrison Ford

A film elnyerte a cannes-i filmfesztivál Arany Pálmáját és Oscar-díjat kapott az operatőri és a hangmérnöki munkáért. A mozikban korábban vetített 145 perces verzióhoz képest 53 perccel hosszabb rendezői változat ez.

Claire életre-halálra (Picture Claire)

thriller

Rendező: Bruce McDonald
Szereplők: Juliette Lewis, Gina Gershon, Camilla Rutherford, Callum Keith Rennie, Mickey Rourke

Ha rossz időben vagy rossz helyen, akkor nem mindig minden úgy történik, ahogy szeretnéd. Erről szól - Juliette Lewis főszereplésével - ez az amerikai thriller.

Sporttolvajok (Steal / Riders)

akció

Rendező: Gérard Pirčs
Szereplők: Stephen Dorff, Natasha Henstridge. Bruce Payne, Steven Berkoff, Andreas Apergis

Slim, Otis, Frank és Alex, három fiú és egy lány olyan csapatot alkot, amely bankot szokott rabolni. Művészei a betörésnek, és persze a menekülésnek is.

2003. augusztus 21.

Terminátor 3 - A gépek lázadása (T3 - Rise of the Machines)

akció, sci-fi, thriller

Rendező: Jonathan Mostow
Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken, David Andrews, Mark Famiglietti, Earl Boen

A második folytatás forgatásának elkezdése több mint tíz évig váratott magára, de 2002 áprilisában, Los Angelesben ismét elkezdett forogni a kamera, a Terminátor rajongók legnagyobb örömére.

Gerry (Gerry)

dráma

Rendező: Gus Van Sant
Szereplők: Casey Affleck, Matt Damom

Két jóbarát (mindkettőt Gerrynek hívják) letér az országútról, és egy kietlen ösvényen kirándulni indul. Hirtelen elhatározásból letérnek a fő csapásról, és végül eltévednek a kemény terepen.

Esküvő monszun idején (Monsoon Wedding)

romantikus, dráma

Rendező: Mira Nair
Szereplők: Naseeruddin Shah, Lillete Dubey, Shefali Shetty, Vijay Raaz, Tilotama Shome, Vasundhara Das, Parvin Dabas

A mesésen szép India színes forgatagában egy furcsa esküvő vendégei vagyunk. Láthatjuk: régi és új, a hagyomány és a modern világ szelleme keveredik a filmben - monszun idején, annak minden aromájával, fülledtségével.

2003. augusztus 28.

Margo királyné (La Reine Margot)

romantikus, dráma

Rendező: Patrice Chéreau
Szereplők: Isabelle Adjani, Daniel Auteuil, Vincent Perez, Asia Argento

A színházi és operarendezõként, filmalkotóként (Intimitás) és esetenként színészként (Danton -Camille Desmoulins szerepe) egyaránt ismert művész ebben a filmjében a francia történelem talán legvérzivatosabb időszakának kulcseseményét dolgozza fel.

Az igazság órája (City by the Sea)

Megjelent DVD-n! |
krimi, dráma

Rendező: Michael Caton-Jones
Szereplők: Robert De Niro, James Franco, Frances McDormand, Eliza Dushku, William Forsythe, George Dzundza, Nestor Serrano

Vincent LaMarca, a new york-i gyilkossági nyomozó sokak által elismert karriert futott be a rendőrségen - neve egyet jelent a munkamegszállott és lelkiismeretesség fogalmával. Utolsó ügyének azonban nagyobb tétje van mint azt eddig gondolta volna: saját fia a gyanúsított.

A Szent Lőrinc folyó lazacai

dráma

Rendező: András Ferenc
Szereplők: Gregor Bernadett, Ónodi Eszter, Antonio Maria Magro, Enzo Rapisarda, Gönczöl János, Szakácsi Sándor

Két szicíliai jóbarát az ún. Európai Iskola művészeinek szentendrei gyűjteményes kiállításán megismerkedik két magyar származású kanadai lánnyal.

Hogy szeretsz? (Elsker Dig For Evigt)

dráma

Rendező: Susanne Bier
Szereplők: Mads Mikkelsen, Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Stine Bjerregaard

Két pár életét kísérhetjük végig ebben a Dogma-filmben. A filmben idő és tér lényegtelenné válik; a rendező - aki egyúttal az író is - finom módszerekkel mutat rá az emberi kapcsolatok bonyolultságára és fontosságára.

Doktor Szöszi 2. (Legally Blonde 2)

vígjáték

Rendező: Charles Herman-Wurmfeld
Szereplők: Reese Witherspoon, Luke Wilson, Sally Field, Regina King, Jennifer Coolidge, Bruce McGill, Bob Newhart

Elle Woods, mindenki kedvenc szöszi jogdoktornője Washingtonban küzd az állatok jogaiért, és még a sminkje sem kenődik el.

Túl nagy család (It Runs in the Family)

dráma

Rendező: Fred Schepisi
Szereplők: Michael Douglas, Kirk Douglas, Rory Culkin, Cameron Douglas, Diana Douglas, Michelle Monaghan, Geoffrey Arend

Nem mindennapi filmet láthatunk egy igazi színészgenerációval: Michael Douglas, Kirk Douglas. Apa és fia jól mutat együtt a vásznon.

Sorsdöntő nyár (Blue Crush)

dráma, romantikus, sport

Rendező: John Stockwell
Szereplők: Kate Bosworth, Matthew Davis, Michelle Rodriguez, Sanoe Lake, Mika Boorem

Anne Marie nagyon elszánt. Tudja, hogyan kell szörfözni, és ezt be is fogja bizonyítani. Egy nap majd megnyeri a Hullámmestert, a világ egyik legveszélyesebb és leginkább férfiak által dominált szörfversenyét.

Mozipremierek
Szűkítés a premierek között

Listázás magyar cím szerint