Filmek / Magyarországi mozipremierek / Havi bontás

2003. március 6.

Szép napok

dráma

Rendező: Mundroczó Kornél
Szereplők: Polgár Tamás, Tóth Orsi, Wéber Kata, Kuna Károly, Horváth Lajos Ottó, Réthelyi András

Ezek a Szép napok már nem azok a Szép napok, amik voltak. Mundruczó Kornél újravágta filmjét. Nem második verzió lett belőle, nem egy új olvasat. Hanem maga a film. Amilyennek mindig is szánta. A kész Szép napok.

Chihiro Szellemországban (Sen to Chihiro no kamikakushi)

anime

Rendező: Hayao Miyazaki
Szereplők: (amerikai szinkronhangok) Daveigh Chase, Lauren Holly, Michael Chiklis, Suzanne Pleshette, John Ratzenberger

Chihiro szüleivel vidékre költözik. Új házuk egy erdő mellett van, és a fák között a kislány apja felfedez egy alagutat, amelyet családjával együtt fel akar deríteni.

A kör (The Ring)

Megjelent DVD-n! |
thriller, horror

Rendező: Gore Verbinski
Szereplők: Naomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman, Brian Cox, Lindsay Frost, Amber Tamblyn, Jane Alexander, Daveigh Chase

Képzeld el, mit éreznél, ha megnézel egy felkavaró képekkel teli videokazettát, majd megcsördül a telefonod, s egy ismeretlen hang közli veled, hogy hét nap múlva meghalsz!

Az órák (The Hours)

Megjelent DVD-n! |
dráma

Rendező: Stephen Daldry
Szereplők: Meryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman, Ed Harris, Stephen Dillane, Toni Collette, Miranda Richardson, Claire Danes, John C. Reilly, Jeff Daniels

Három nő története úgy kapcsolódik egymáshoz, akár a szemek a láncban, és nem is sejtik, hogy életüket visszavonhatatlanul megváltoztatja egy nagyszerű irodalmi alkotás.

Álmomban már láttalak (Maid in Manhattan)

Megjelent DVD-n! |
romantikus, vígjáték

Rendező: Wayne Wang
Szereplők: Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Natasha Richardson, Stanley Tucci, Tyler Posey, Frances Conroy, Chris Eigeman, Amy Sedaris, Bob Hoskins

Marisa egy elegáns szálloda szobalánya. Egy nap játékból felpróbálja az egyik vendég estélyi ruháját, és mikor véletlenül rányit egy férfi, rámosolyog, ő pedig visszamosolyog... Hamupipőke történetének mai, new yorki verziója.

2003. március 13.

Chicago (Chicago)

Megjelent DVD-n! |
musical, vígjáték, krimi

Rendező: Rob Marshall
Szereplők: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, John C. Reilly, Christine Baranski, Dominic West, Mya, Queen Latifah

1929, Chicago. Roxie Hart, a tánckar névtelenje mindennél jobban vágyik a rivaldafényre, hogy elmenekülhessen unalmas férje és egyhangú élete elől.

Bánk bán

opera

Rendező: Káel Csaba
Szereplők: Marton Éva, Rost Andrea, Kiss B. Attila, Sólyom Nagy Sándor, Gulyás Dénes, Miller Lajos, Kováts Kolos, Réti Attila, Asztalos Bence

A művészek felkérése, majd a hosszadalmas egyeztetés és szervezés után 2001. május 28-án kezdődött el a forgatás. Az operafilmen 36 forgatási napon dolgozott a 86 tagú stáb.

Solaris (Solaris)

sci-fi

Rendező: Steven Soderbergh
Szereplők: George Clooney, Natascha McElhone, Jeremy Davies, Viola Davis, Ulrich Tukur, John Cho, Morgan Rusler

Segélykérő üzenet érkezik egy távoli űrállomásról, mely egy újonnan felfedezett világ, a Solaris bolygó körül kering.

Még egy kis pánik (Analyze That)

Megjelent DVD-n! |
vígjáték, krimi

Rendező: Harold Ramis
Szereplők: Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Joe Viterelli, Cathy Moriarty, Joey Diaz valamint Anthony LaPaglia

A maffia egyik legfélelmetesebb főnöke mostanában csak fel-alá sétálgat, mosolyog és régi musicalrészleteket énekelget.

Dina vagyok (I Am Dina)

Megjelent DVD-n! |
dráma

Rendező: Ole Bornedal
Szereplők: Marie Bonnevie, Gérard Depardieu, Christopher Eccleston, Pernilla August, Bjorn Flobert, Hans Matheson

Észak-Norvégia, az 1860-as évek. A vidéki kastély mosóházában a kis Dina önkéntelenül egy rettenetes balesetet okoz és lélegzetvételnyi idő alatt veszíti el édesanyját, valamint apja szeretetét.

Isten városa (Cidade de Deus)

dráma, thriller

Rendező: Kátia Lund, Fernando Meirelles
Szereplők: Jonathan Haagensen, Matheus Nachtergaele, Seu Jorge, Alexandre Rodrigues, Phelipe Haagensen

Az Isten városa egy hatvanas években a szegényeknek épült lakótelep, amely a nyolcvanas évek elejére Rio de Janeiro egyik legveszélyesebb városrészévé vált.

2003. március 20.

A muskétás (The Musketeer)

Megjelent DVD-n! |
akció, kaland

Rendező: Peter Hyams
Szereplők: Catherine Deneuve, Tim Roth, Mena Suvari, Stephen Rea, Justin Chambers, Joachim Paul Assböck, Jean-Pierre Castaldi, Jeremy Clyde, Patrick Dean, Stefan Jürgens, Jan Gregor Kemp

A 17. századi Franciaországot az angolok és a spanyolok is háborúval fenyegetik. XIII. Lajos erőtlen király, akit a katolikus egyház feje könnyedén az ujja köré csavar.

A zongorista (The Pianist)

dráma, történelmi

Rendező: Roman Polanski
Szereplők: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay, Maureen Lipman, Emilia Fox, Ed Stoppard, Julia Rayner, Jessica Kate Meyer, Ruth Platt, Michal Zebrowski

1939, Varsó. Wladyslaw Szpilman zongoraművész egy lemezstúdióban dolgozik, amikor bombázni kezdik a várost.

Madame Sata

dráma

Rendező: Karim Ainouz
Szereplők: Lázaro Ramos, Lázaro Ramos, Lázaro Ramos

Legendás bűnöző. Büszke homoszexuális. Kabarésztár. Szenvedélyes szerető. Gyilkos. Hét örökbefogadott gyerek odaadó apja. Többszörös díjnyertes brazil film João Francisco dos Santos élete alapján.

A Rózsa énekei

dráma

Rendező: Szilágyi Andor
Szereplők: Franco Castellano, Bánsági Ildikó, Maia Morgenstern, Zum Dávid, Tímár Éva, Gera Zoltán

1944 ősze. Sárgacsillag, gettósítás, nyilasterror. A magyar főváros zsidó lakossága tehetetlen beletörődéssel várja sorsa tragikus beteljesülését.

Félholt (Half Past Dead)

akció, krimi

Rendező: Don Michael Paul
Szereplők: Steven Seagal, Morris Chestnut, Ja Rule, Nia Peeples, Kurupt, Michael McGrady, Tony Plana

Steven Seagal maffiaügyei mellett időt szakított egy filmforgatásra és megpróbálja újból bebizonyítani, hogy van élet a Nico, a Törvényre törve és a Lángoló jég után. Partnere a rapper Ja Rule.

2003. március 27.

Daredevil - A fenegyerek (Daredevil)

Megjelent DVD-n! |
akció, sci-fi

Rendező: Mark Steven JohnsonMark
Szereplők: Ben Affleck, Colin Farrell, Jennifer Garner, Michael Clarke Duncan, David Keith, Joe Pantoliano, Scott Terra, Ellen Pompeo

A Marvel legendás képregényhőse - akit csak úgy jegyeznek: az ember, aki nem ismer kegyelmet - ezúttal a filmvászonról köszönt le ránk.

Tesó

vígjáték

Rendező: Dyga Zsombor
Szereplők: Welker Gábor, Schmied Zoltán, Elek Ferenc, Bognár Anna, Kovács Lajos, László Bence, Hirling judit, Kerekes Viktória, Réthelyi András, Valovics István

Adott a lakótelep. Abban Artin, a huszonöt évesen is egy kiskamasz mentalitásával bíró, telepfüggő zenebuzi, és bátyja, Nate, a lyukból lyukba menekülő, szexőrült pornóíró.

Miranda

romantikus, thriller

Rendező: Marc Munden
Szereplők: Christina Ricci, John Hurt, John Simm, Kyle MacLachlan, Cavan Clerkin

A film hőse Frank, a fiatal könyvtáros, aki reménytelenül belehabarodik Mirandába a rejtélyes idegenbe. Franket a Miranda iránt érzett romantikus vágyálma vezérli a magabiztos csaták, a szadista gazemberek és a szex világába.

Szellemhajó (Ghost Ship)

Megjelent DVD-n! |
horror

Rendező: Steve Beck
Szereplők: Gabriel Byrne, Julianna Margulies, Ron Eldard, Desmond Harrington, Isaiah Washington, Alex Dimitriades, Karl Urban

Az Arctic Warrior mentőhajó legénysége véletlenül rátalál egy 40 évvel ezelőtt eltűnt olasz luxus-óceánjáróra, és a kikötő felé kezdik vontatni... A 13 kisértet rendezőjének újabb horrorfilmje.

A titkárnő (Secretary)

dráma, vígjáték

Rendező: Steven Shainberg
Szereplők: James Spader, Maggie Gyllenhaal, Jeremy Davies, Lesley Ann Warren, Patrick Bauchau

A huszonéves Lee elmegyógyintézeti kezelését követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Nyomasztó gyerekkori emlékei elől menekülve találkozgatni kezd középiskolai osztálytársával, s hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában, mint titkárnő.

Mozipremierek
Szűkítés a premierek között

Listázás magyar cím szerint