Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zuhanórepülés

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2007. szeptember 13.
Magyarországi DVD premier: 2008. október 10.

Akció-dráma – tündérmese az ezredforduló Budapestjének egyik legkevésbé sem romantikus szegletéből, urbánus legenda egy fiatal zsiványról, egy gyönyörű lányról, rengeteg pénzről és a legrohadtabb kalandról az életben…

Kőkemény börtönjelenet, és a szabaduló, szeretnivaló zsivány… Egy bár, drogok, művészek, gazdagok, bűnözők - Theo (Nagy Zsolt) “hazaérkezik”. Ostoba módon… olyannyira, hogy szinte azonnal visszazüllik, beleszeret az egyetlen lányba, aki abszolút tabu, és egyetlen eltűnési megoldásként bevállalnak egy önmaguk határait igencsak meghaladó akciót.

Ám mindezek mellett - és ellenére - a film önéletrajzi ihletettségű. Nagy Viktor forgatókönyvíró Novák Erik rendezővel filmsztorivá egészítette ki életútjának egyes elemeit, ami a filozófia-teológia szakról, a drogos alvilágon keresztül, egészen a börtönig vezetett.

Rendezte:
Novák Erik

Forgatókönyv:
Nagy Viktor

Operatőr:
Vecsernyés János, Marosi Gábor

Szereplők:
Nagy Zsolt, Szabó Simon, Erdélyi Zsolt Superman, Gryllus Dorka, Parti Nóra, Derzsi János

Műfaj:
akció, dráma

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Megafilm, RTL Klub

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. szeptember 14.

"Az, hogy magasra tették a lécet Novák Erikék, nem is a legjobb kifejezés: a reklámkampány alapján egyszerűen egy komolyan nem vehető filmre számítottam – pedig, ide a rozsdás bökőt (a filmben meg is kapnám, bele a nyaki ütőerembe), ők minden percét komolyan gondolták. (...) Ki-belépkednek mindenféle arcok, dörrennek egyet, aztán csákány. Közben egyre csak rángatózik a kamera és belassul a hang, valahányszor a night clubba lépünk – márpedig oda sokszor betérünk. Egyedi látványvilág? Nem mondanám... Viszont, ha már itt tartunk, azt muszáj megjegyeznem, Vecsernyés János operatőr egy-két valóban remek képet is prezentál nekünk, a művészieskedő-zorallkodó vizuális zűrzavarért pedig sokkal inkább a direktor a felelős."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek