Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zuhanás a csöndbe

Touching the Void

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. szeptember 5. - Torontói Filmfesztivál
Amerikai premier: 2004. január 23.
Magyarországi premier: 2004. december 30.

1985-ben két fiatal megkísérli megmászni a már sokak által sikertelenül legyőzni próbált, közel 7000 méter magas Siula Grande-t. Simon Yates (Nicholas Aaron) és Joe Simpson (Brendan Mackey) is elindul a nyaktörő akcióra egy hátvédet hagyva az alsó táborhelyen. A küzdelmes út sikerrel jár, de a visszaúton egy széllökés miatt Joe elesik és eltörik a lába. Simon egy 300 méteres kötélen engedi le sérült társát lépésről lépésre, és miután az megkapaszkodott, követi maga is. De mikor a rossz döntésével csapdába eső Joe egy kiugrónál túl mélyre ereszkedik - elzárva a visszautat maga elől, Simon elvágja a kötelet.

Joe egy hasadékba esik, míg Simon folytatja az utat lefelé - immár egyedül, barátja megölésének kínzó gondolatával küzdve. Azonban Joe egy kiemelkedő párkányon fennakadva túléli a zuhanást, s ettől a pillanattól egyedül kell folytatnia hősies küzdelmét a túlélésért.

Az Oscar-díjas dokumentumfilm rendező, Kevin MacDonald sikerrel kísérli meg bemutatni a hegymászók drámai küzdelmét az emberi lélek határait érintő élet halál döntést igénylő szituációkban. A valós eseményeken alapuló filmben a hegymászók most először tértek vissza együtt a perui Andok lábához, hogy elmondják történetüket a kamerának és a filmben saját maguk is szerepeljenek.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Rocco

Rendezte:
Kevin Macdonald

Forgatókönyv:
Joe Simpson

Operatőr:
Mike Eley és Keith Partridge

Vágó:
Justine Wright

Zene:
Alex Heffes

Szereplők:
Nicholas Aaron, Richard Hawking, Brendan Mackey, Ollie Ryall, Joe Simpson, Simon Yates

Műfaj:
dráma, dokumentumfilm

Játékidő:
106 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Darlow Smithson Productions/FilmFour/Pathé/UK Film Council

Hazai moziforgalmazó:
Intersonic

Kritikánk a filmről

Felhasználó Csanádi Péter kritikája
2005. január 11.

"Félelmetes film a Zuhanás a csendbe. Rémisztőbb, bizarrabb, mint a legtöbb vértől tocsogó horror imitáció, mint az egyre szaporodó másodvonalbeli, lélegzetvisszafojtásra kényszerítő suspense thrillerek. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek