Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zuhanás

The Fall

90% / 2 szerkesztő
100% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2006. szeptember 9. (Toronto International Film Fe
Amerikai premier: 2008. május 30.
Magyarországi premier: 2008. október 9.

Roy Walker (Lee Pace) az 1920-as évek Los Angelesében dolgozik kaszkadőrként. Egy veszélyes mutatvány közben baleset éri, ezért ágyhoz kötötten él. A kórházban, ahol ápolják, megismerkedik egy fiatal lánnyal, Alexandriával (Catinca Untaru).

Roy mesés történetekkel szórakoztatja a kislányt különféle hősökről, banditákról és csatákról. A férfi sérülése és a lány élénk képzelőereje miatt a valóság és a fikció határai lassan, de biztosan kezdenek elmosódni, ahogy egyre jobban belelovallják magukat a történetekbe.

A férfi célja azonban ridegebb: meséivel a kislány bizalmát szeretné elnyerni, hogy elemeltessen vele némi morfiumot a kórház raktárából, s így tán örökre megszabadulhat fájdalmaitól.

A számos videoklipet rendező, egyedi látásmódú indiai Tarsem Singh 2000-ben nagy sikert aratott A sejt című első filmjével, de új mozijára hat évet kellett várni. A Zuhanás összesen 18 országban készült, 2002-2005. között.

Rendezte:
Tarsem Singh

Forgatókönyv:
Dan Gilroy és Nico Soultanakis

Operatőr:
Colin Watkinson

Vágó:
Robert Duffy

Zene:
Krishna Levy

Szereplők:
Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell, Kim Uylenbroek

Műfaj:
dráma, fantasy

Játékidő:
117 perc

Ország:
India / Egyesült Királyság / USA

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Ruprech Dániel kritikája
2008. október 19.

"Az író-rendező mintha egy szinopszist készített volna, melyben csak az alapokat fekteti le: felskiccelte a képi világot, kitalálta a karaktereket, vázlatban összefoglalta a történetet, de már nem foglalkozott a részletek kidolgozásával, a szereplők jellemének feltárásával, a dramaturgia felépítésével."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek