Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zsiguli

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. szept. 7. (Vidor Fesztivál, Nyíregyháza)
Magyarországi premier: 2004. december 2.

“A film alapvetően a valóságból táplálkozik, de azért fikciós történet, egy magyar mese. Amely a kilencvenes évek elejére tevődik. Két kis normál, egyszerű rendőr, két ember története, emberi módon hibáznak, gondolkodnak, vágyakoznak, és ennek a két rendőrrel történik valami, amibe belekavarodnak, ez indítja el az egész történetet, ennek alapján elrendelnek egy nyomozást.

Az alapvető humorhelyzetet az okozza, hogy a két kisrendőr a maga módján életben akar maradni. Megpróbálja másként értelmezve, összekavarva a szálakat, más-máshogy elmondani mindazt, amit keresnek a történet szerint, és emiatt nagyon-nagyon sok abszurd-furcsa emberi helyzet adódik. Azt a Magyarországot próbáljuk bemutatni, amelyben már megtörtént a rendszerváltás, de sok mindenben, formai hagyományaiban, berögződéseiben még mindig keverék világ maradt.

Az ábrázolás módja a szokásos Szőke filmekhez fog hasonlítani. Tehát van egy másik célja: megpróbál szubjektív lenyomatot adni a kilencvenes évekről, arról, amit az ember megélt. Vannak még csettegők és Pannóniák, Jawa motorkerékpárok. Ez nem nosztalgia, inkább jelzés: hogyan történnek a változások, hogyan formálódnak a dolgok, a kis emberek jövőképei hogyan működnek.”  (Szőke András)

/Forrás: filmhu/

Rendezte:
Szőke András

Forgatókönyv:
Szöke András, Hegedüs Bálint

Operatőr:
Halász Gábor

Vágó:
Szalay Károly

Szereplők:
Szarvas József, Gazdag Tibor, Györgyi Anna, Badár Sándor, Gáspár Sándor, Szőke András, Zelei Gábor, Fábry Sándor, Kovács 'Kokó' István, Jakupcsek Gabriella, Demjén Ferenc

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
81 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Cinemart Kft., Tisza Mozi Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Tisza Mozi Kft

Kritikánk a filmről

Felhasználó Gaben kritikája
2004. december 4.

"Összességében a Zsiguli nézhető, sőt, általában szórakoztató film, mely Szőke-fanoknak kötelező. Jöhet a következő."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek