Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zongoralecke

The Piano

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1993. november 12.
Magyarországi premier: 1994. június 2.

A XIX. században járunk. Ada McGrath (Holly Hunter) Skóciából Új-Zélandra települ két kincsével: kislányával, Florával (Anna Paquin) és zongorájával. Az európai gyarmatosítás elérte Új-Zélandot is, s Ada, hogy végleg elmenekülhessen a skótok megvetése elől (Flora házasságon kívül született), feleségül megy az európai telepes Alisdair Stewarthoz (Sam Neill), akit azelőtt sosem látott.

Stewart és a néma (!) Ada rögtön nézeteltérésbe kerül, mert a férfi nem hajlandó a zongorát keresztülcipelni a dzsungelen. Stuart szomszédja, George Baines (Harvey Keitel) - aki szintén európai telepes, de átvette a maorik életstílusát - viszont hajlandó saját házába szállíttatni a zongorát. Az eldurvult férfi azonban nem csupán jószándékból menti meg Ada hangszerét: üzletet ajánl az asszonynak, amennyiben néha játszik neki a zongorán, s közben megengedi, hogy Baines “kedveskedjék” a szólamok alatt, billentyűként “visszavásárolhatja” a hangszert.

Meglepetésre idővel gyengéd szerelmi szál bontakozik ki a törékeny Ada és a látszatra durva Baines között, mivel a kulturáltabb kinézetű Stewart nem tud mit kezdeni néma feleségével. Mikor azonban Stewart tudomást szerez a titkos-titkolt viszonyról, kegyetlen bosszút áll Adán: egy fejszével lecsapja az ujjait, megfosztva ezzel a nőt élete fő kommunikációs eszközétől, a zongoraszólamoktól.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Jane Campion

Forgatókönyv:
Jane Champion

Operatőr:
Stuart Dryburgh

Vágó:
Veronika Jenet

Zene:
Michael Nyman

Szereplők:
Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin, Kerry Walker, Geneviéve Lemon, Tungia Baker, Ian Mune

Műfaj:
dráma

Játékidő:
121 perc

Ország:
Ausztrália

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2003. december 25.

"Csodálatos és borzasztó film egyszerre a Zongoralecke. Csodálatos, ahogyan a szerelem utat tör a dzsungel túlélésre irányuló törvényei közt, és borzasztó, hogy az ember az anyatermészetben is képes a lélektelenségre. Bár a kettő igazából nem is ellenpólus..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek