Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zombik városa

Undead

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. február 27. - Fantasporto Filmfesztivál
Amerikai premier: 2005. július 1.

Az egyszerű, békés Berkeley-t bájos halászközösség lakja. Az élet kimondottan édes, az emberek végtelenül barátságosak, mintha minden csak arra várna, hogy hirtelen és végletesen megváltozzon. A tőzsgyökeres Rene (Felicity Mason) - miután egy bank a családi tartozás fejében ráteszi a kezét a farmra, ahol felnőtt - elhatározza, hogy elhagyja a kis települést, és átköltözik egy nagyobb városba a nagyijához.

Hirtelen azonban meteoritok szelik keresztül az eget, és becsapódva a városba egy földöntúli fertőzést terjesztenek el, amivel a helyzet sokkal szörnyűbbé válik, mint amilyet bárki is valaha álmodhatott volna. Ugyanis a fertőzés folytán élőhalottak tömege lepi el a várost emberi húsra éhezve, körbekerítve a rémült Rene-t.

Szerencsére azonban Rene-nek sikerül menedékre lelnie a város bolondja, Marion (Mungo McKay) elszigetelt farmházában, ahol találkozik négy további kétségbeesett túlélővel. Együtt már van esélyük szembeszállni az élőhalottak kóborló csapataival, miközben kénytelenek ráébredni arra, hogy ami körülveszi őket, az sokkal több, mint egy szimpla fertőzés…

Michael és Peter Spierig első nagyjátékfilmjében (írták, rendezték, vágták és ők voltak a producerek is) zombik seregeit küldik a nézőkre, mellyel számos fesztivál közönségét (és zsűrijét) sikerült megnyerniük. Az ausztrál ikertestvérpár(!) következő filmje a 2010-ben mozikba kerülő vámpíros Daybreakers lesz.

A film Magyarországon csak videón jelent meg!

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Michael és Peter Spierig

Forgatókönyv:
Michael és Peter Spierig

Operatőr:
Andrew Strahorn

Vágó:
Michael és Peter Spierig

Zene:
Cliff Bradley

Szereplők:
Felicity Mason, Mungo McKay, Rob Jenkins, Lisa Cunningham, Dirk Hunter, Emma Randall, Steve Grieg, Noel Sheridan, Gaynor Wensley

Műfaj:
horror

Játékidő:
104 perc

Ország:
ausztrál

Gyártó:
Spierigfilm

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2005. július 7.

"A legjobb zombi-paródia a Hullajó óta, méghozzá pofátlanul sci-fi gúnyába öltöztetve. A Zombik városa egységes, vicces, véres és önkritikus. Nemcsak az élőhalottak kapják meg benne az agyba hatoló fejszét, hanem a kliséket ontó filmstúdiók, sőt, mi emberek is."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek