Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zöld lámpás

Green Lantern

60% / 2 szerkesztő
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2011. június 17.
Magyarországi premier: 2011. augusztus 11.

A világegyetemben - amely legalább annyira hatalmas, mint amennyire titokzatos - évszázadok óta létezik egy hatalmas erő. Ebben a világegyetemben a béke és igazságosság védelmezőit Zöld Lámpás-oknak hívják. A harcosok testvérisége felesküdött arra, hogy fenntartja az egyensúlyt a galaxisokban, minden egyes Zöld Lámpás gyűrűt hord, amely szupererővel látja el a tulajdonosát. Ám egy Parallaxhe-nek hívott erő azzal fenyegeti az univerzumot, hogy átrendezi annak hatalmi egyensúlyát, amelynek sorsa - és benne a Föld sorsa - egy új kiválasztott (az első emberi kiválasztott), Hal Jordan kezében nyugszik.

Hal (Ryan Reynolds) tehetséges vadászgép tesztpilóta, de a Zöld Lámpások eddig sosem tanúsítottak sok tiszteletet az emberi faj iránt, akik előtt még nem fedték fel a gyűrű végtelen erejét. Ám Hal egyértelműen a kirakó hiányzó darabkája, s elszántságával és akaraterejével a legfontosabb tulajdonságot birtokolja, amely a Zöld Lámpásokat eddig sosem jellemezte: az emberiességet. A testvériség pilótájának, valamint gyerekkori szerelmének, Carol Ferris-nek (Blake Lively) az ösztönzése mellett Hal gyorsan új erejének mesterévé válik, rátalál a bátorságra, amellyel leküzdheti félelmeit ahhoz, hogy ne csak a Parallaxhe legyőzése sikerülhessen neki, hanem egyenesen a legnagyobb Zöld Lámpás válhasson belőle.

A Zöld Lámpás a DC Comics képregény szuperhőse, amely 1940 júliusában jelent meg először Bill Finger és Martin Nodell kreatúrájaként. A képregény Martin Campbell (A sötétség határán) rendezésével kel életre a filmvásznon.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Martin Campbell

Forgatókönyv:
Greg Berlanti, Michael Goldenberg, Michael Green , Marc Guggenheim

Operatőr:
Dion Beebe

Vágó:
Stuart Baird

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Temuera Morrison, Tim Robbins, Angela Bassett, Jon Tenney, Mike Doyle

Műfaj:
sci-fi, akció

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures, De Line Pictures, DC Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek