Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zimmer Feri

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 1998. január 29.
Magyarországi DVD premier: 2005. június 9.

A történet helyszíne egy balatoni üdülő, amelyet Fikász Ferenc (Reviczky Gábor), ötvenéves vállalkozó, hatalmas adósságot a nyakába véve kibérel. Terve szerint őszre kifizeti az adósságot és lerakja családja boldogulásának alapjait. Természetesnek veszi, hogy ennek a célnak az eléréséhez minden eszközt alkalmaznia kell: méregdrágán adja ki a szobákat, vizezi a sört, romlott húsból főz, földet kever a kávéhoz.

Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. Felesége, lánya, veje és a néger konyhalány alkotja a “kifosztókombinát” legénységét, amely még kibővül Petivel, Fikászné (Pogány Judit) unokaöccsével is. A fiú eredetileg nyaralni jött, de természetesen őt is beállítják a haszontermelő láncba. Az ő szemével látjuk ezt a kifigurázott, a bevétel hajszolásába szó szerint belehülyülő világot.

Tímár Péter (Casting minden) groteszk vígjátéka azóta kultstászuba emelkedett, nem csoda, hogy 2010-ben elkészült hozzá a folytatás Zimmer Feri 2 címmel.

Rendezte:
Tímár Péter

Forgatókönyv:
Tímár Péter

Operatőr:
Szatmári Péter

Vágó:
Tímár Péter

Zene:
Závody Gábor, Madarász Gergely

Szereplők:
Reviczky Gábor, Pogány Judit, Szarvas József, Nagy Natália, Kovács Vanda, Louranda Bird Abreu, Galla Miklós, Növényi Norbert, Szacsvay László

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
89 perc

Ország:
Magyarország

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek