Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zéró gyanúsított

Suspect Zero

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. augusztus 27.
Magyarországi DVD premier: 2005. április 26.

Thomas Mackelway FBI-ügynök (Aaron Eckhart) egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki véletlenszerűen választja ki áldozatait. A gyilkosságokat csak a tetthelyeken hátrahagyott különös üzenetek kötik egymáshoz. Az áldozatok sokasodnak.

Mackelway versenyt fut az idővel, hogy megfejtse a halálos rejtvényt. Úgy tűnik, a sorozatgyilkos olyanokat szemel ki magának, akik maguk is gyilkosok lehettek… és minden valószínűség szerint kapcsolatban áll az FBI-jal.

A film iránt a kilencvenes években olyan sztárok is érdeklődtek, mint Sylvester Stallone, Tom Cruise vagy Ben Affleck. Zak Penn forgatókönyvét Richard Friedenberg, Ben Affleck és Paul Schrader is átírta, de végül a Hart háborúját is jegyző Billy Ray verzióját fogadta el a stúdió.

A 27 millió dolláros költségvetésű film forgatása végül E. Elias Merhige (A vámpír árnyéka) rendező irányítása alatt 2002. augusztusában kezdődött. A bemutatóra két évet kellett várni, de a közönség szinte észre sem vette a thriller, mindössze 8,7 millió dollár értékben váltottak rá jegyet.

Rendezte:
E. Elias Merhige

Forgatókönyv:
Zak Penn, Billy Ray

Operatőr:
Michael Chapman

Zene:
Clint Mansell

Szereplők:
Ben Kingsley, Aaron Eckhart, Carrie-Ann Moss, Nicole DeHuff, William Mapother

Műfaj:
thriller

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek