Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Zene és szöveg

Music and Lyrics

80% / 1 szerkesztő
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. február 14.
Magyarországi premier: 2007. március 8.
Magyarországi DVD premier: 2007. július 10.

Alex Fletcher (Hugh Grant) a ’80-as években nagy popsztár volt, mára azonban el is felejtette, milyen a slágerlisták élén állni. Így hát mikor a könnyűzene jelenlegi legnagyobb csillaga, Cora Corman (Haley Bennett) felkéri őt egy duettre, Alex egyből tudja, hogy ez a közös éneklés jelentheti számára a “nagy visszatérést” – és talán a kínos haknizásoknak is búcsút inthet végre.

Ha tényleg fel akarja támasztani karrierjét, csak pár napja van arra, hogy egy igazi fülbemászó slágert írjon kettejüknek. Már évek óta nem írt semmit, és minden bizonnyal segítségre fog szorulni a szöveg megírásakor, ami mindig is nehezen ment neki. Alex szerencséjére kissé lökött, de szeretnivaló bejárónője, Sophie Fisher (Drew Barrymore) igazi mestere a szavaknak.

Sophie-t még mindig kísérti előző, balul sikerült kapcsolatának emléke, ezért először nem nagyon akar segíteni Alexnek; fél, hogy a barátságuk látná kárát. Végül mégiscsak rábólint a közös munkára, és ahogy kezdik megtalálni a közös hangot (és a hangjegyeket), egy bimbózó románc is elkezdődik. Ennek ellenére lehet, hogy Alexet csak karrierje előremozdítása érdekli, semmi több…

Az Igazából szerelem táncoló miniszterelnöke után Nagy-Britannia elsőszámú romkom-hőse még egy lépéssel tovább megy: ezúttal nemcsak riszálni, de énekelni is fog.

Rendezte:
Marc Lawrence

Forgatókönyv:
Marc Lawrence

Operatőr:
Xavier Pérez Grobet

Vágó:
Susan E. Morse

Zene:
Adam Schlesinger

Szereplők:
Hugh Grant, Drew Barrymore, Kristen Johnston, Brad Garrett, Campbell Scott, Aasif Mandvi

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. március 11.

"Hugh Grant újra csúcsformában. Nem tudom, miért, de nekem kicsit olyan mellék-érzésem volt, mintha ez amolyan "a nagy visszatérés" atmoszférájú filmje lenne. Bár lehet, csak azért, mert a sztori is erről szól."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek