Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Yiddish Blues

Yiddish Blues

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. december 9. - Budapest
Magyarországi premier: 2004. december 9.

A Budapest Klezmer Band 2001 májusában CD felvételt készített a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen a Magyar Rádió hármas stúdiójában. A Klezmer Band ennek a CD-nek a kiadásával ünnepli fennállásának 10 évfordulóját.

Mindannyian kitűnő zenészek, Egymásért, a Zenekarért, a Zene Öröméért játszanak együtt. A forgatások a Magyar Rádióban kezdődtek, és 2004 májusában fejeződtek be. Három év alatt megannyi helyszínen és szituációban volt együtt velük a stáb, készült több mint 60 óra felvétel. A kamera újra meg újra megjelent az együttes körül és kísérte a csapatot koncertről koncertre. Eközben riportok, beszélgetések, formális és informális szituációk rögzítésének végeláthatatlan sorozata kezdődött meg. A Budapest Klezmer befogadta a stábot, zenekari tagként viszonyultak hozzá. Élmény volt velük lenni, hallgatni és látni Őket munka közben és otthon.

2001. szeptember 11. Az ideálisnak tűnő felszín alól feszültségek törnek felszínre; ezeknek a sorsfordító konfliktusoknak a kipattanásánál és megoldásánál is jelen volt a kamera.
Miközben emberi sorsok, történetek tárultak fel; ezeknek a pontos rögzítése volt számunkra a legnagyobb és legszebb feladat.

Így lettek egy zenés dokumentumfilmben a Klezmer Band tagjai olyan szereplők, akik az általuk megélt és megélt igazságot hitelesen tudták felmutatni.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco és siz

Rendezte:
Nagy Ernő és Péterffy András

Zene:
Budapest Klezmer Band

Szereplők:
A Budapest Klezmer Band tagjai: Jávori Ferenc, Gazda Bence, Kohán István, Tamás Gábor, Nagy Anna, Kiss Gábor, Végh Balázs, Bíró Eszter

Műfaj:
zenés dokumentumfilm

Játékidő:
78 perc

Ország:
Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek