Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

X-Men - Az elsők

X-Men: First Class

67% / 3 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2011. június 3.
Magyarországi premier: 2011. június 2.

A hatvanas évek Amerikájában járunk. Két különös, tehetséges fiatalember barátkozik össze remekül. Az egyik egy angol arisztokrata, a másik viszont Kelet-Európából menekült, Auschwitz-ot túlélt zsidó. Gyökeresen ellentétes származásúak, ám barátságuk alapja, hogy mindkettőjük különös tudást fedez fel magában: az egyik olvassa és irányítja az emberek gondolatait, a másik uralkodik a fémek felett.

Képességeik aztán más, hasonló mutánsok körébe sodorják őket, és ketten együtt állnak élére annak a közös harcnak, amelyet az emberiségre leselkedő óriási veszély elhárítására kezdenek. Ám a küzdelem idővel őket magukat is eltávolítja egymástól, így végül Magneto (Michael Fassbender) és Xavier (James McAvoy) egymás ellen fordítja földöntúli erejét.

Matthew Vaughn (Csillagpor, HA/VER) filmje időben az eredeti X-Men-sorozat (X-Men - A kívülállók, X-Men 2, X-Men 3 - Az ellenállás vége) előtt játszódik, azok előzményfilmjének tekinthető.

Rendezte:
Matthew Vaughn

Forgatókönyv:
Jane Goldman, Ashley Miller, Jamie Moss és Zack Stentz

Operatőr:
John Mathieson

Vágó:
Eddie Hamilton, Lee Smith

Zene:
Henry Jackman

Szereplők:
James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, January Jones, Rose Byrne, Nicholas Hoult, Kevin Bacon, Zoe Kravitz

Műfaj:
akció

Játékidő:
132 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Twentieth Century Fox Film Corporation, Marvel Studios

Hazai moziforgalmazó:
Intercom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2011. június 5.

"A képregényfilmek felé kacsintgató Matthew Vaughn X-Men reboot-ja hibátlanul illeszkedik az új évtized képregényfilmes trendjébe, mivel sem a mcdonaldsos gagyijátékok egészestés reklámfilmjeinek, sem pedig az óvodás homokozások szintjén megrekedt infantilis akcióborzalmak sorába nem kíván beállni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek