Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

X-Men 2

X2

Nem láttuk.
63% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2003. május 2.
Magyarországi premier: 2003. május 1.
Magyarországi DVD premier: 2003. november 11.

A stílusosan “x a négyzeten” címre keresztelt moziban szinte az összes szuperhős visszatér, akik megjelentek az első részben! De ha az még nem lenne elég, akkor lesznek újak, sőt magát a folytatást is ismét Bryan Singer (Közönséges bűnözők) jegyzi!

X professzor iskolájának mutánsai örök veszélyben élnek. A világ nem hajlandó megtanulni, hogy a különleges képességekkel rendelkező majdnem-emberek csupán a jó ügy érdekében alkalmazzák tudásukat. Persze az előítéletek nem minden alap nélküliek: egy ismeretlen ellenség - aki valószínűleg szintén rendkívüli képességű - szörnyű terrortámadást hajt végre, és ez ismét felkorbácsolja a mutánsellenes érzelmeket.

William Styker (Brian Cox), a katonatiszt, aki korábban mutánsokon kísérletezett, a leghangosabb mutáns-ellenes. Embereivel elfoglalja az iskolát, és offenzívát indít a professzor Xavier (Patrick Stewart) tanítványai ellen. A bajban a mutánsok a legváratlanabb helyről kapnak segítséget. Magneto (Ian McKellen) megszökik műanyag börtönéből, és szövetséget ajánl Xavier professzornak. Elég egy szikra, és kirobban az első háború a mutánsok és az emberek között.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Bryan Singer

Forgatókönyv:
Dan Harriss és Michael Dougherty

Operatőr:
Newton Thomas Sigel

Vágó:
Elliot Graham, John Ottman

Zene:
John Ottman

Szereplők:
Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, James Marsden, Hugh Jackman, Halle Berry, Anne Paquin, Rebecca Romijn-Stamos, Bruce Davidson, Alan Cumming és Aaron Stanford

Műfaj:
akció, dráma, fantasy, sci-fi

Játékidő:
133 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2003. december 25.

"Az evolúció folyamatos fejlődés. Az élet fejlődik, tökéletesedik. A kulcs; mutáció. Mutálódunk, hogy jobban alkalmazkodjunk a környezethez és a többi élőlényhez. Ez egy nagyon lassú folyamat, ami többnyire évezredekig, sőt, évmilliókig tarthat..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek