Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

World Trade Center

World Trade Center

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. augusztus 9.
Magyarországi premier: 2006. szeptember 28.
Magyarországi DVD premier: 2007. február 1.

Csak 20 embert sikerült élve kimenteni a World Trade Center romjai alól, miután a tornyok 2001. szeptember 11-én összeomlottak. John McLoughlin (Nicolas Cage) és Will Jimeno (Michael Pena) rendőrtiszt volt a 18. és a 19. Ők azért mentek a Világkereskedelmi Központba, hogy másokon segítsenek, akár az életük árán is, de végül őket is foglyul ejtette az összeroskadó épület.

Máris vitákat gerjesztő új alkotásában Oliver Stone, az Oscar-díjas rendező a túlélésért folytatott küzdelem és a hősies mentőakció döbbenetes igaz történetét tárja elénk, miközben követi a két rendőr családjának sorsát is a tragikus órákban.

Rendezte:
Oliver Stone

Forgatókönyv:
Andrea Berloff

Operatőr:
Seamus McGarvey

Zene:
Craig Armstrong

Szereplők:
Nicolas Cage, Michael Pena, Jay Hernandez, Maria Bello, Maggie Gyllenhaal, Stephen Dorff

Műfaj:
akció, dráma

Játékidő:
125 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2006. október 10.

"Egyszerű hollywoodi iparosmunka, amiben önálló gondolatoknak, filmes bravúroknak nem sok helye van, csakúgy, mint aktualitásoknak, hiszen a történet teljesen apolitikus, ami azért Stone-tól elég meglepő. (...) El tudom képzelni, micsoda kutatómunka előzhette meg a film készítését, hogy megtalálják a leginkább hollywoodi sztorit, amely egy majd’ háromezer emberéletet követelő katasztrófából is képes happy endet varázsolni. (...) Oliver Stone-tól azonban nem ennyit várna az ember."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek